Droge huid? Kokos op je voet!

02/08/2019
28

Uit de kokosvezel in de kokosnoot wordt kokosmeel, kokosboter, kokosolie, en kokosrasp gemaakt. Uit de kokosbloesem wordt verrukkelijke kokosbloesemsuiker of kokosbloesemnectar gewonnen. Allemaal uit die ene klapperboom. 

Kokosboter of -olie?

Kokosboter, of -olie, daar zit nog een klein verschil in. Ze worden allebei uit de kokosrasp verkregen, maar in kokosboter zit net iets meer kokosvlees, en dus net iets meer voedingsstoffen, en dan met name meer vet. Bij aanraking met de huid smelt het vet. De zuivere biologische koudgeperste kokosolie heeft een heerlijke exotische kokosgeur. Die combineert perfect met andere exotische geuren zoals jasmijn, gardenia, roos, vanille en ylang-ylang en ook met frisse citrusgeuren. 

Geneeskrachtige eigenschappen

Kokos heeft vele geneeskrachtige eigenschappen, waaronder een antibacteriële werking door het in kokos aanwezige laurinezuur en caprylzuur. Kokosolie heeft verder verzorgende, voedende, herstellende en beschermende eigenschappen, speciaal voor de huid. Kokosolie werkt hydraterend en voorkomt zo dat de huid uitdroogt. Kokos is zeer goed in te zetten bij droge voeten en bij een eczeemhuid. 

kokos

Recept

Voedend en verzachtend voetbad

  • 2,5 ml. kokosolie
  • Essentiële olie van:
    1 druppel lavendel

Massage-/huidolie

  • 15 ml. kokosolie 
  • Essentiële olie van:
    1 druppel lavendel

 

Kokosolie is goed om thuis te gebruiken bij extreem droge voeten en bij eczeem. Je kunt elke dag een voetbad met een theelepel kokosolie nemen.  

Wist je dat eucalyptusolie helpt om bacteriën en schimmels te doden? Ook heel geschikt voor in je voetenbad...of heb je liever een verfrissend voetenbad

Lees ook:  Hallux valgus zelftest: een scheve grote teen laten opereren of niet?

 

Met dank aan Ellen Wagenaar, www.stichtingwellness.nl

 

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

Meer tevreden zijn met je eigen lichaam

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings