Tattoo weg laten laseren – Alles wat je moet weten!

05/12/2022
1393
Tattoo weg laten laseren

Jaarlijks zijn er duizenden mensen die een tattoo willen laten weg laseren. De voornaamste reden is dat mensen spijt hebben van een tattoo, omdat ze zich ervoor schamen of omdat het ze doet denken aan een persoon die ze nu niet meer zijn. De meeste tattoos die verwijderd worden zijn namen van exen of een herinnering aan een relatie die te pijnlijk is.

Wat de reden ook is dat je niet meer blij bent met je tattoo, het is mogelijk om met laserbehandelingen een tattoo vrijwel onzichtbaar te laten maken. Een tattoo verwijderen is in de laatste jaren gemakkelijker geworden door de technieken die ontwikkeld zijn, hierdoor behoort littekenweefsel inmiddels tot de verleden tijd.

Lees ook: het verzorgen van je tattoo na het zetten ervan.

Hoe werkt het weg laseren van een tattoo?

Naast het weg laten laseren van een tattoo is het ook mogelijk om door middel van laser ontharen je lichaamsharen te verwijderen. Deze tweede is een veel gebruikelijkere en vaker voorkomende behandeling. Het weg laten laseren van een tattoo, is vaak wat meer gevoelig en een behandeltraject kan langer duren. Dit ligt wel aan de grootte en diepte van de tattoo. Beide behandelingen zullen verspreid worden over een langere periode.

Het licht van de laser wordt door het pigment van een tattoo geabsorbeerd. Als deze geconcentreerde hoeveelheid licht geabsorbeerd wordt, komt er hitte vrij. Het pigment wordt daardoor afgebroken. De inkt wordt dan afgevoerd door ons afvoersysteem. De huid moet na zo’n behandeling natuurlijk wel eventjes herstellen. Het zal in de meeste gevallen meerdere behandelingen kosten om op een fijne en zorgvuldige manier de ongewenste tattoo van je lichaam af te halen.

Hoe lang duurt het voordat de tattoo helemaal weg is?

Het kan per persoon verschillen hoe lang ervoor nodig is om een tattoo helemaal te verwijderen. Dat is namelijk van verschillende factoren afhankelijk. Om te bepalen welke exacte behandeling het beste bij jouw lichaamstype en de tattoo past, gebruiken de meeste laser klinieken de “Kirby-Desai Scale”. Dat zijn zeg verschillende aspecten waarop je kunt scoren van 1 tot 10. De factoren zijn:

  • Het huidtype;
  • De moeilijkheidsgraad door de plek op het lichaam;
  • Hoeveel inkt er per vierkante cm weg te laseren valt;
  • Het aantal lagen;
  • Kleurgebruik;
  • De huid structuur.

Hoe hoger de score uiteindelijk is, hoe meer behandelingen je nodig hebt.

Wat kost een laserbehandeling?

De kosten van een laserbehandeling zijn ongeveer:

Lees ook:  Wat slaap kan betekenen voor je huid
1-3 puntjes€ 55,-
<5 cm²€ 85,-
<10 cm²€ 100,-
<15 cm²€ 115,-
<20 cm²€ 125,-
<25 cm²€ 140,-
<30 cm²€ 150,-
<40 cm²€ 170,-
<60 cm²€ 195,-
<100 cm²€ 225,-
Schatting kosten laserbehandeling

Lees hier ook onze blog over het laseren van de ogen.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings