Wat heb ik nou aan mijn handen?

23/09/2019
7

Blaasjeseczeem komt voornamelijk voor aan handen en voeten. De blaasjes (blaren) blijven aan de handpalm en voetzool langer intact omdat de huid daar dikker is. De medische term voor deze vorm van eczeem is ‘acro-vesiculeus eczeem’. Acra betekent handen en voeten en vesikels zijn blaasjes. 

Geen schimmels

Blaasjeseczeem is één van de minst voorkomende vormen van hand -en voeteczeem en komt voornamelijk voor bij mensen onder de 40 jaar. De blaasjes zelf bevatten geen schimmels, maar vormen een uiting van het afweersysteem om de schimmelinfectie aan de voet te bestrijden. Je kunt veel last van jeuk (en soms een branderig gevoel) hebben bij deze vorm van eczeem. Heb je hier last van? Neem dan contact op met je huisarts voor een zalf.

Behandelen?

Als je het eczeem aan de handen laat behandelen, kijk dan dus ook goed tussen je tenen om te zien of je daar last hebt. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat het eczeem aan de handen terugkomt. Andere tips zijn: niet te vaak je handen wassen (met zeep) en droog je handen heel goed af na het wassen. Douche ook niet te vaak en zorg ervoor dat je de temperatuur van het water niet te heet zet.

 

Met dank aan: Huidarts.com en dokterdokter.nl

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

Meer tevreden zijn met je eigen lichaam

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings