Tips voor mooie zomerhanden

15/07/2019
7

Doei vocht
Een van de belangrijkste schoonheidsproblemen in de zomer is droogheid. Zeezout, chloor, zon en zelfs het zout uit je zweet spelen een grote rol bij het onttrekken van het natuurlijke vocht uit je haar, huid en nagels. Om droogheid tegen te gaan, kun je een hydraterende shampoo en conditioner gebruiken en voldoende handcrème aanbrengen (mét spf-factor) op je handen en nagels. Een nagelriemolie kan ook heel nuttig zijn tijdens de zomermaanden voor extra bescherming.
Je kunt chloor- en zoutwaterschade voorkomen door je haar onder koud, fris water te spoelen voordat je een duik neemt. Dit zal de hoeveelheid chloor of zout water dat je haar absorbeert tijdens het zwemmen beperken. Als je klaar bent met zwemmen, zorg er dan voor dat je je haar wast en conditioneert om eventueel achtergebleven chloor of zout kwijt te raken. Als je haar al snel droog is, is het een goed idee om eenmaal per week een goed hydraterend masker te gebruiken.

Uv-straling
Wat betreft zonbescherming worden het haar en de handen vaak vergeten. En dat terwijl ze net zo vaak worden blootgesteld aan de zon en dus net zo kwetsbaar zijn voor de schadelijke effecten. Een stijlvolle hoed beschermt je lokken tegen de zon en ook haarproducten die SPF bevatten zijn goede tips.
Je weet al hoe belangrijk zonnebrandcrème voor je huid is, maar vergeet ook je nagels en nagelriemen niet te beschermen. Het goede nieuws is dat een manicure kan helpen, dus laat ze lekker verzorgen. Het dragen van een dekkende polish kan ondersteuning bieden voor je nagels. Boek daarom snel je afspraak om teleurstellingen te voorkomen. Nagelstylisten moeten immers ook op vakantie! 

Lees ook:  Flop- en topervaring: Kylie

Wat extra TLC
Schoonheid begint altijd van binnenuit, dus zorg ervoor dat je een uitgebalanceerd dieet eet en drink veel water (of eet lekker veel watermeloen). Daar knapt je haar, huid en nagels sowieso van op. 

Op een mooie zomer!

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

Meer tevreden zijn met je eigen lichaam

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings