Tips voor een manicure thuis

30/03/2020
39

Vijlen

Begin je thuisbehandeling met het vijlen van de nagels. Gebruik hiervoor een zachte nagelvijl om te voorkomen dat je natuurlijke nagels inscheuren. Vijl in een vloeiende beweging in één richting. Ga dus niet lopen 'zigzaggen'. Zo maak je je nagels zwakker en dit zorgt ervoor dat nagels sneller breken. Begin bij de buitenste hoek en vijl naar het midden. Zo heb je meer controle over de vorm van de nagel.

Polijsten

Het is belangrijk dat je nagels stofvrij zijn, geen restjes oude nagellak hebben en schoon zijn. Gebruik wat nagellakremover op een watje om de nagels klaar te maken om te lakken. Natuurlijk zijn er ook speciale producten voor, maar als je dit niet bij de hand hebt, is een nagellakremover ook even voldoende. We moeten immers roeien met de riemen die we hebben. Nu is het tijd om de nagels te polijsten. Wees voorzichtig en gebruik een zachte bufferblok of polijstvijl. Polijst het ook niet te veel, anders verzwak je de nagels. Buffen of polijsten maakt de nagels gladder en zorgt voor een natuurlijke glans. Je hebt nu een perfecte basis om de nagels mooi te lakken.

Lakken als een pro

Allereerst gebruik je een doorzichtige base coat onder je lak. Hierdoor drukt je kleur straks niet door op je natuurlijke nagels. Vervolgens ga je verder met de kleur. Probeer je nagel te lakken in slechts drie stijkingen. Begin in het midden van de nagel en vervolgens de randen. Voor een mooie glans, sluit je af met een top coat. 'Seal' je nagels altijd af door ook het randje van de nagels mee te nemen met de top coat. Zo voorkom je het chippen van de nagellak.

De moeilijke hand

Je 'moeilijke' hand lakken is heel lastig, maar je kunt foutjes voorkomen door de nagelstylist positie aan te nemen. Hoe? Laat je ellebogen rusten op tafel en je handen op het oppervlak laten steunen. Gebruik een opgerolde handdoek als armsteun net als in de salon. Dit helpt je om controle te houden. Vermijd te veel nagellak aan het kwastje en probeer je nagel te lakken in drie stappen. Oefening baart kunst!

Langer plezier van je manicure

Top coat is je beste vriend als het aankomt op hoe lang je lak mooi blijft zitten. Maar niet alleen als je net klaar bent met lakken. Om langer van de lak te genieten kun je na twee dagen nog een keer een top coat en een nagelolie voor je nagelriemen aanbrengen. Zo blijft je manicure langer zitten! 

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

5 tips om zelfverzekerder te zijn in een bikini

Hoe krijgen mensen sproeten?

Een digitale checklijst voor je skincare routine!

Een fashionable cadeau voor je partner

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings