Streetstyle nagels: Colette en Floor

05/11/2020
20

Collette Janssens (52), klassiek homeopaat 

“Mijn nageldesigns laat ik helemaal over aan mijn nagelstylist, daar bemoei ik me zelden mee. Ik heb al lange nagels vanaf mijn vijftiende. Inmiddels zijn het geen kunstnagels meer, maar laat ik mijn natuurlijke nagels behandelen met solar om ze sterk te houden. Ik laat ze doen bij Mimosa Nails in Amsterdam. Hieu, de eigenaar van Mimosa, is begonnen bij Universal Nails en heeft ruim een half jaar geleden zijn eigen zaak geopend. Universal Nails was destijds de enige salon die solarnagels zette, en zo kwam ik bij hem terecht. Ik ben erg blij met zijn werk, dus ik ben hem trouw gebleven.

Gel vind ik snel lelijk en acryl vind ik te hard, solar zit daar precies tussenin. Een keer per maand laat ik ze bijwerken: stilettonagels vind ik te agressief ogen en ronde nagels te ouwelijk: vierkant is strak: dat vind ik mooi en deze vorm past bij me. Ik houd van verschillende kleuren, ik heb in de jaren dat ik bij Hieu kom nog nooit tien dezelfde nagels gehad. Mat zwart met deco vond ik geweldig om een keer te hebben, dat matte effect bleek nog best lastig, maar het is heel mooi geworden. Minder leuk? Een Kerstmis besloot ik dat ik nagels wilde met alles wat maar met kerst te maken had erop: van rendieren tot kerstbomen. Dat was even leuk, maar dat hoef ik echt niet meer. Mijn nail artist is toch niet zo van de nail art, en ik vind het ook te lang duren. Een paar details is prima, maar ik ben elke keer alleen al voor het schoonmaken en een nieuwe laag erop anderhalf tot twee uur kwijt. Voor telkens nieuwe nail art heb ik het geduld niet.”

Lees ook:  Meelopen tijdens Fashion Week SS19: Milaan

 

Floor Willemse (26), chef-kok 

“Mijn huidige nail art bestaat uit paarse glitter en doodskoppen en botanische plantendesigns op mijn ringvingers. Ze zijn amandelvormig, een beetje neigend naar stiletto. Ik ga altijd voor heel veel glitter; hoe drukker en uitbundiger, hoe beter. Ik ben heftig getatoeëerd en gepiercet. Van kleins af aan was ik altijd bezig met mijn nagels; dat hoort gewoon bij mij. Eerst deed ik mijn nagels zelf, maar vanaf mijn zeventiende ga ik naar nagelsalons. Ik heb het geduld er gewoon niet voor. Mijn huidige nail artist werkt vanuit huis. Ik ging naar een bekende salon in de Amsterdamse binnenstad, maar daar krijg je als klant veel minder aandacht nu ze heel populair zijn. Per afspraak geef ik veel geld uit, als ik slecht word geholpen ben ik snel weg.

Ik volg best wat artiesten op Instagram en ik bezoek veel musea. Als ik iets tof zie maak ik een foto en stuur dat naar mijn nail artist, zij gaat dan aan de slag met een ontwerp. Die inspiratie kan elke keer anders zijn. Mijn huidige nail art is geïnspireerd op werk van een Ierse kunstenaar die schilderijen maakt met botanische accenten. Mijn mooiste nageldesign ooit waren inlay acrylnagels met een galaxyprint en aliendesigns. Maar heb ik een ontwerp een keer gehad, dan hoef ik het nooit meer; ik wil telkens iets nieuws. De volgende keer ga ik voor nail art met een tropisch of safaritintje. Over het algemeen zijn mijn nagels mediumlengte. Ik werk als chef in twee restaurants, te lange nagels blijven overal achter hangen in de keuken, dat werkt gewoon niet.”

Lees ook:  Zorg thuis voor je handen en nagels

 

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

Meer tevreden zijn met je eigen lichaam

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings