Optisch bedrog met nagellak

03/06/2019
3

Wie op deze manier trucjes uithaalt met nagellak, moet de kleurkeuze daar goed op afstemmen en eerder voor gedekte kleuren kiezen dan opvallende. Dan valt de aanpassing ook niet zo op. In het algemeen is het zo dat donkere kleuren een oppervlak kleiner doen lijken en lichte kleuren groter en dus langer. Diagonale lijnen maken optisch langer.

 

De korte, rechthoekige nagel

Deze nagels mogen niet te lang gedragen worden. Het beste is de nagel recht af te knippen en de hoeken licht af te ronden. De lak wordt niet helemaal tot in de randen aangebracht, zo lijkt de nagel optisch langer.

De waaiervormige nagel

Vijl een waaiervormige nagel tot een ovaal die parallel aan de vingertop loopt. Bij het lakken een rechte baan lak aanbrengen en de randen vrij houden.

De lange, amandelvormige nagel

De amandelvormige nagel kan probleemloos lang worden, want dit is de ideale vorm. Het hele oppervlak kan gelakt worden.

De lange, rechthoekige nagel

Deze kan zowel kort als lang gedragen worden. De ‘kwadraatvorm’, met niet afgevijlde randen, die in rechte hoek staan ten opzichte van de nagel, ziet er het mooist uit. Bij deze nagel kan het gehele oppervlak gelakt worden. Als je de randen onbedekt laat, wordt de lengte nog sterker benadrukt.

De ronde nagel

Bij de ronde nagel is het nageloppervlak even breed als lang. Het beste is de nagel relatief kort te houden, anders zijn de proporties niet in evenwicht. Bij het lakken de randen vrijlaten, evenals de hoekjes op de vrije top.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

Meer tevreden zijn met je eigen lichaam

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings