Nagels lakken als een pro

29/06/2020
7

Het begin

Maak de nagel stof- en vetvrij met een nagel cleanser. Zo hecht de lak straks beter aan de nagel. Een laagje basecoat beschermt de nagels tegen het indringen van de nagellak in de nagelplaat. Zo voorkom je verkleuring van de nagelplaat. Ook geeft de basecoat een betere hechting aan de nagellak. Met een dikkere basislak (een ridge filter), vul je eventuele onregelmatigheden in de nagelplaat op. 

Lekker lakken

Als de basis droog is, kun je gaan lakken. Laat een druppel van de kleur van het penseel vallen, bovenaan de nagel in het midden, en trek van daaruit met het kwastje plat op de nagel een streep naar beneden. Door het uitwaaieren, krijgt het kwastje vanzelf een ‘nagelvorm’. Zet dan een streep links en rechts, vanaf de nagelriem richting de vrije top. Je maakt dus drie lange, vloeiende bewegingen. Zo komt de nagellak egaal op de nagelplaat en schiet je niet uit. Gebruik voldoende nagellak en geef niet te veel druk op het kwastje. Zorg dat de kleurlak de gehele nagelplaat bedekt, maar blijf een millimeter of twee van de nagelriem weg. Bij een heel brede nagel kun je een randje bij de nagelwallen ongelakt laten, zodat de nagel wat smaller lijkt. Breng liever twee dunne laagjes aan dan één dikke. Lakken met parelmoer kunnen het best in drie dunne laagjes aangebracht worden. Met donkere kleuren als rood, zwart en nachtblauw moet je extra nauwkeurig werken om de rand bij de nagelriem strak te lakken. Houd een Polish Corrector Pen bij de hand. 

Lees ook:  Nagels knippen? Doe maar niet

Finishing touch

Laat de kleurlak drogen. Lak ten slotte met dezelfde techniek de nagel af met een topcoat voor glans en bescherming tegen krassen. De topcoat beschermt de kleur van de lak ook tegen de invloed van uv-licht. Op deze manier blijft de lak op natuurlijke nagels zeker een week mooi. Het is cruciaal om de lak goed te laten drogen, oftewel uitharden. Vooral metallic lakken drogen langzaam. Een sneldrogende spray werkt juist averechts. Die maakt de toplaag wel hard, maar de lak eronder is nog zacht. Je zal te snel je handen weer gaan gebruiken en dan komen er toch weer deukjes in de lak. Dat is natuurlijk zonde!

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

Meer tevreden zijn met je eigen lichaam

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings