Listen bij lifting van je kunstnagels

11/05/2020
15

Als de kunstnagels aan de randen loslaten, is de hechting van de kunstnagel aan de natuurlijke nagelplaat verstoord. Soms komt dat omdat er een foutje is geslopen in de techniek van het aanbrengen. Als dat het geval is, zal je nagelstylist je nagel meestal gratis herstellen. 

Lichamelijke oorzaak lifting van je kunstnagels

Soms is er een lichamelijke oorzaak voor de lifting van je kunstnagels aan te wijzen. Veel lichamelijke veranderingen en medicijnen kunnen loslating veroorzaken omdat ze van invloed zijn op de samenstelling van de nagelplaat. Dan kun je denken aan:

  1. Een recente narcose.
  2. Zwangerschap of overgang.
  3. Gebruik van hormoonpreparaten.
  4. Gebruik van antidepressiva.

 

Het is belangrijk om je nagelstylist op de hoogte te brengen van zulke situaties. Dan kan hij of zij er rekening mee houden bij het aanbrengen van de kunstnagels. Dan brengt hij of zij bijvoorbeeld een extra sterke ‘Bonder’ aan op je natuurlijke nagel. Zijn je nagels ‘ziek’ of ziek geweest, dan kunnen kunstnagels ook loslaten. Dat is het geval bij schimmelinfecties, bacteriële infecties of ontstoken nagelriemen. 

Onderhoud  

Als het goed is, heb je van je nagelstylist een lijstje met onderhoudsadviezen gekregen. Als je mooie nagels wilt houden, moet je die tips echt opvolgen. 

De belangrijkste nagelfouten in het dagelijks leven zijn:

  1. Nagellakremover met aceton gebruiken.
  2. Urenlang in bad weken met heel vette badolie.
  3. Zonder handschoenen werken met glazenspoeler, kalkverwijderaar, thinner etc: alle chemische producten waar oplosmiddelen in zitten.
  4. De nagels knippen in plaats van vijlen.
  5. Bijten op de nagels of ‘kraken’ tussen je tanden.
  6. De nagels niet onderhouden met nagelriemolie zodat de natuurlijke nagel aan de onderkant van de tip uitdroogt en loslaat. 
Lees ook:  Interview met The first lady of nails: Suzi Weiss-Fischmann


Tijdig terug naar de studio

Kunstnagels moeten iedere drie tot vier weken bijgewerkt worden. Wacht niet te lang met het maken van een nieuwe afspraak. Het is nog beter om doorlopende afspraken te maken, zodat je iedere drie weken op je favoriete tijdstip bij de nagelstudio zit. Dan ben je altijd verzekerd van mooie, frisse kunstnagels. Komt er onverhoopt toch een beetje lucht onder de nagels, ga er dan vooral niet aan peuteren. Voor je het weet, heb je de kunstnagel er helemaal afgesloopt en daarmee beschadig je ook je natuurlijke nagels. 

 Tekst: Petra Teunissen

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

De beste beautytips voor je dagelijks leven

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings