Lakwerk in Nederland: Wietske Bakker

07/10/2019
5

NAILS

Vertel ons over je eerste herinnering met nagels.

Toen ik klein was had mijn oudere nicht altijd hele mooie verzorgde nagels, ik herinner me nog dat ze altijd een French manicure had. Ik vond dat toen al super mooi.  

Waarom zijn nagels belangrijk voor jou? 

Ook voor mijn modellenwerk is het belangrijk dat ik altijd verzorgde nagels heb. Voordat ik na een casting ga of een shoot heb geef ik mezelf altijd een manicure met een mooi verzorgende lak. Bij een casting gaat het altijd om de eerste indruk die mensen van me hebben, het hebben van verzorgde nagels is daar ook een onderdeel van. Daarom is het voor mij heel belangrijk dat mijn nagels in goede staat zijn. Aangezien elke casting en shoot anders is en ik vaak niet weet wat ze van me verwachten, speel ik altijd safe en ga ik voor een natuurlijke look. Op het moment dat ik even geen klus heb staan, kies ik voor een wat uniekere nagel. Ik geniet er dan altijd extra van aangezien mijn nagels normaal wat saaier zijn.  

Wanneer ben je het meest bewust van je handen? 

Ik ben me het meest bewust van mijn handen als ik een shoot heb. De avond ervoor verzorg ik ze dan extra. Ook vind ik het leuk tijdens een speciaal event m'n nagels mooi te maken. Ze zijn dan net als sieraden een soort accessoire voor me. Altijd als ik bij Jessica langs ben geweest voelt het als een cadeautje. Net even dat stukje extra. Iedere keer maakt ze iets bijzonders wat precies bij me past. Dat doet ze bij iedereen, dat vind ik heel knap.

Lees ook:  Nagelbijten: normaal of abnormaal?

In one woord, ‘how does a mani make you feel’?

Happy.

Hoeveel nagellak heb je in totaal?

Zelf heb ik iets van 10 soorten nagellak. De meeste kleuren zijn natuurlijke tinten. Dat past het meeste bij mij. Als ik zin heb in iets meer outspoken laat ik dit doen door een professional.

Hoe kies jij het design voor je nagels?

Ik heb eigenlijk een pinterestbord waar ik nagelinspiratie verzamel. Op het moment dat ik dan weer m’n nagels laat doen, ga ik door dit bord heen en kijk ik welke het beste bij mijn gevoel past. Voor mij is het namelijk een gevoelskwestie, het hangt er echt vanaf in welke mood ik ben. En als ik niet kan kiezen, laat ik de opties zien aan Jessica en kiest ze degene die ze het meest bij me vindt passen. Dan geef ik haar altijd de vrijheid om er op haar manier een mooi eindresultaat van te maken!

Nagellak of gellak?

Eigenlijk draag ik meer nagellak dit in verband met mijn shoots, maar het gemak van gellak is super fijn. Vooral dat het drie weken blijft zitten is natuurlijk fantastisch. Maar omdat ik afhankelijk ben van mijn opdrachtgever kan ik dit helaas niet altijd doen. Op het moment dat ik weet dat ik even een tijdje niets heb, ga ik wel voor de gellak. 

Lees ook:  Waar zitten toch die nagelriemen?

WORK

Kan je ons iets vertellen over je platform?

Het is mijn doel Young Beautiful Women te inspireren om méér te leven! Via vlogs, blogs, quotes en printables laat ik ze op een praktische én leuke manier zien hoe je ‘in control’ kunt zijn over hoe je je voelt.
Naast het verlangen om mooi te zijn, lijkt het vandaag de dag alsof het voldoen aan hoge verwachtingen, succesvol zijn en presteren belangrijker is dan ooit. De impact van social media is daarbij enorm. We vergelijken onszelf met de ‘schijnbare’ succesvolle levens van anderen, waardoor we eigenlijk op allerlei vlakken steeds kritischer naar onszelf kijken. 

Dat deed ik zelf ook, ik wilde alles tegelijkertijd. Mijn master Bedrijfsrecht met een hoog gemiddelde afronden, m’n scriptie schrijven, carrière maken met modellenwerk, er altijd goed uitzien én me staande houden tijdens een heftige periode op privévlak. Ik legde de lat veel te hoog. Als perfectionist & control-freak eerste klas, liep ik dan ook tegen een enorme muur op.

Dat wilde ik niet langer. Ik ondernam actie en ben me gaan me te verdiepen in geluk, positiviteit en persoonlijke groei. Ik leerde dat geluk in jezelf zit. Dat het oké is om soms een rotdag te hebben. Maar vooral wat je eraan kunt doen! Door simpele praktische handelingen veranderde mijn mindset en ik leerde ik hoe ik liever voor mezelf kon zijn, me zelfverzekerder kon voelen. Op alle vlakken zorgde dit voor succes. Stap-voor-stap werd ik weer dat blije kind wat al die tijd gewoon in me zat!

Lees ook:  Mooi zwanger

Choose to shine! En zo ontstond Find Your Glow. Ik wil zo veel mogelijk met iedereen delen om ze happier te laten voelen. Maar nog belangrijker vind ik dat je je niet alleen voelt als het gevoel hebt dat je ‘vastzit’, of in je persoonlijke zoektocht naar geluk. Daarom heb ik een feelgood platform gecreëerd om Young Beautiful Women te verbinden en te empoweren. Met een focus op zelfliefde en zelfvertrouwen. Want wat er uiteindelijk toe doet is dat je blij kan zijn en trots bent op jezelf. Dat je je zelfverzekerd voelt en straalt. Zodat jij, het beste uit je jezelf kunt halen!

 

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

Meer tevreden zijn met je eigen lichaam

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings