Kijk naar je handen: wie ben je?

20/05/2019
14

De vorm van je handen zegt ook het nodige over je. Dat is althans een overtuiging die dateert van duizenden jaren geleden. Al in de bijbel werden mensen getypeerd aan de hand van de vorm van hun handen. Maar ook de Grieken hadden het handlezen tot een kunst verheven, terwijl van Julius Ceasar bekend is dat hij zijn vertrouwelingen beoordeelde aan het uiterlijk van hun handen. De Chinezen maakten onderscheid in vier handtypes, die tot op vandaag worden gehanteerd: de Waterhand, de Aardehand, de Luchthand en de Vuurhand.

 

Waterhand

De Waterhand heeft lange vingers en rechthoekige palmen met dunne lijntjes. Ze zien er rank, slank en verfijnd uit. Heb je Waterhanden, dan neem je schijnbaar onlogische beslissingen die zijn gebaseerd op uiteenlopende informatie. Toch heb je het dikwijls bij het rechte eind. Je kunt sensueel zijn, maar vaak ook overgevoelig, intolerant en zelfs koeltjes. Bij gebrek aan steun word je praatgraag en veeleisend. Je positieve kwaliteiten zijn: gevoelig, intuïtief en meelevend. Als minder gunstige eigenschappen gelden: amoreel, neerslachtig en drammerig. Wat relaties betreft krijg je het gemakkelijk aan de stok met ‘vuurmensen’ en breng je ‘luchtmensen’ van hun stuk. ‘Aardemensen’ leven van je op en andere ‘watermensen’ maak je gelukkig.

 

Aardehand

De Aardehand heeft vierkante, zachte palmen en korte vingers. Aardehanden zijn vaak vrij groot. Heb je Aardehanden, dan geldt voor jou het motto ‘Eerlijk is eerlijk’. Je gelooft sterk in oprechtheid en rechtvaardigheid. Je werkt hard en streeft succes na, maar plannen is niet je sterkste kant. Je houdt niet van verandering en hebt problemen met je aanpassen aan nieuwe situaties. Geld lenen doe je gemakkelijk, maar je gooit het net zo snel over de balk. Je positieve kwaliteiten zijn: betrouwbaarheid, geordendheid, tolerantie en een constructieve opstelling. Als minder gunstige eigenschappen gelden: overgevoelig, materialistisch, dominant en (te) voorzichtig. Wat relaties betreft breng je het beste naar boven in ‘aardemensen’. ‘Vuurmensen’ vind je doodvermoeiend.

Lees ook:  Nail art @ home: verjaardagsnagels

 

Luchthand

De Luchthand is te herkennen aan een vierkante palm met veel lijnen en lange vingers. Korte vingers kunnen ook voorkomen, maar de handpalm moet wel veel lijnen hebben. Heb je Luchthanden, dan ben je zeer zelfstandig, hoewel je wel graag van veel mensen erkenning krijgt. Je komt voortdurend met nieuwe ideeën en wilt daarop graag respons hebben. Je bent emotioneel stabiel, maar hebt instinctief niet veel op met autoriteit. Je gedraagt je niet al te omzichtig, bent pragmatisch en stelt je op als een natuurlijke leraar. Je andere positieve kwaliteiten zijn: openstaan voor anderen, gevatheid en kameraadschappelijkheid. Bovendien ben je goed in discussiëren. Als minder gunstige eigenschappen gelden: verraderlijk, saai, onberekenbaar en argwanend ten opzichte van gevoelens. Wat relaties betreft ben je een bewonderaar van de hartstocht, rationaliteit en rechtlijnigheid van ‘vuurmensen’. Omdat zij hun gedachten en gevoelens helder weergeven en openstaan voor jouw nieuwe ideeën, zijn ‘vuurmensen’ jouw beste klankbord.

 

Vuurhand

De Vuurhand heeft een rechthoekige palm en kortere vingers, maar is stevig van bouw. Vergeleken met de Luchthand zie je minder fijne lijnen en een andere tekening. Heb je Vuurhanden, dan duidt dat op hartstocht, levenslust, liefde en ervaring. Je emoties zijn grillig. Je verveelt je snel en werkt het beste binnen overzichtelijke projecten of met korte termijndoelen. Doorzettingsvermogen heb je niet in overvloed; je begint veel dingen zonder ze af te maken. Je bent heel ambitieus en bezit leiderskwaliteiten, maar hebt een hekel aan verantwoordelijkheden. Je positieve punten zijn: enthousiast, ondernemend en energiek. Je bloeit onder druk en kunt goed werken met deadlines. Als minder gunstige eigenschappen gelden: ongeduldig, destructief, wreed en egocentrisch. Je kunt niet tegen kritiek. Wat relaties betreft voel je je snel aangetrokken tot andere ‘vuurtypes’ vanwege hun vluchtige hartstocht. Het zelfstandige ‘luchttype’ met zijn permanente stroom aan nieuwe ideeën kan ook goed bij je passen, maar loopt het gevaar dat je hem of haar volledig opbrandt. Je grote passie zorgt ervoor dat ‘aardemensen’ je gauw vervelen en ‘watermensen’ benauwen je.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

Meer tevreden zijn met je eigen lichaam

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings