Is jouw nagelsalon wel veilig?

01/04/2019
4

Het is heel verleidelijk om voor een goedkope nagelstudio te kiezen, maar waar je vooral op moet letten is of de stylist hygiënisch werkt en dat er niet gewerkt wordt met rotzooi. Je kunt namelijk heel makkelijk nagelproducten kopen van onbekende leveranciers op buitenlandse internetsites. Met een paar muisklikken heb je een doos vol gellak, acryl of nagellakjes besteld. Toch neem je dan risico’s die akelig kunnen uitpakken. Leveranciers van merkloze producten houden zich lang niet altijd aan de Europese wetgeving over cosmetica en kunstnagelproducten. Af en toe kom je ingrediënten tegen die in Europa niet (meer) zijn toegestaan. Met alle gevolgen van dien.

Ontstekingen

Zo ging ik onlangs voor een mystery guest bezoek naar een nagelstudio. Naast het feit dat het personeel niet aardig was (en wat vind ik dat belangrijk!), werd er met de hygiëne niet heel zorgvuldig omgegaan. Het restje nagels van de vorige klant werd even op de grond uitgeklopt en ik zag dat de materialen al ontzettend veel klanten voor mij hadden behandeld zonder te zijn schoongemaakt. Tijdens de behandeling probeerde ik niet te denken aan hoeveel bacteriën er zich op dat moment over mijn handen zouden verspreiden. Toen ze ook nog veel te veel nagelriem weghaalde, tot bloedens aan toe, was ik overtuigd: never again! Tuurlijk, mijn nagels waren prachtig gelakt en de prijs was laag, maar ik zal je de details besparen hoe de ontsteking van mijn nagelriemen er die week uit zag. En trouwens, die zogenaamde echte gel polish (bekende merken worden vaak nep verkocht op internet), was er binnen een week af. Dat zou bij het echte merk nooit gebeurd zijn, als het goed is aangebracht.

Lees ook:  Zo lijken je nagels langer


Zoek je een nagelstylist?

Kortom, ga niet alleen maar voor de lage prijs naar een bepaalde salon, maar kijk hoe er gewerkt wordt, welke producten er zijn, hoe de sfeer is en, uiteraard, of je naar huis gaat met mooie, verzorgde handen en nagels. Wil je een goede nagelsalon bij jou in de buurt? Kijk dan ook even in onze beauty guide. Daar vind je een lijst met goede nagelstylisten!

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

Meer tevreden zijn met je eigen lichaam

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings