Bij veel handen wassen: houd je huid gezond

23/03/2020
5

Op de huid van je handen bevindt zich een dun laagje vet dat als een soort ‘kit’ tussen de voegen van de dode huidcellen gaat zitten. Dit laagje van vet en huidcellen biedt bescherming tegen schadelijke indringers zoals bacteriën en schimmels. Door verschillende invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld water en zeep, kan dit vetlaagje echter oplossen. Als gevolg hiervan kan de huid zijn eigen vocht niet genoeg vasthouden, de huid van je handen droogt uit, gaat uiteindelijk barsten en kan ook gaan jeuken.

Hydrateren van de huid

Maar hoe voorkom je nu die droge huid? Je handen hydrateren met een vettige crème of basiscrème na elke wasbeurt is het antwoord. Hierbij geldt over het algemeen: hoe vetter, hoe beter. Sommige mensen vinden een vettige crème niet prettig aanvoelen en gebruiken daarom bodylotion. Een deel van het vet is hierin vervangen door water, zodat het makkelijker smeert en de huid minder vet aanvoelt. Helpen doet het alleen veel minder. Het water in het product zorgt er namelijk voor dat de huid weer uitdroogt. Zo houd je een vicieuze cyclus in tact. Het beste is dus om te kiezen voor een vettige crème of basiscrème om je handen.

Toch onderweg?

Hydrateer je handen dus na elke keer dat je ze gewassen hebt. Als je een tube of potje naast de zeep zet, kun je het bijna niet vergeten. Ook is het handig om een kleine verpakking mee te nemen, zodat je handen ook onderweg in kunt smeren, mocht je toch nog de deur uitgaan.

Lees ook:  Valentijns nail art

Neem een extra stapje om je handen goed te verzorgen de komende tijd! Want een gezonde huid heeft een sterke barrièrefunctie tegen invloeden van buitenaf.

huid handen

Over het Huidfonds

Het Huidfonds is een erkende goededoelenorganisatie die het belang van een gezonde huid onder de aandacht wil brengen. ‘Hou van je huid, zorg voor je huid’ is de boodschap die zij uitdragen. 

Om deze missie te volbrengen hebben zij drie belangrijke doelstellingen voor ogen: 

  • Voorkomen van huidaandoeningen door voorlichting.
  • Verbeteren van de zorg voor mensen met een huidaandoening.
  • Acceptatie van de huid die ‘anders’ is.

 

huidfonds.nl

We hebben wat fijne recepten voor je om de huid van je handen mee te verwennen. Je vindt ze hier.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

Meer tevreden zijn met je eigen lichaam

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings