Behoud jonge handen en voeten

12/08/2019
6

Hoe ouder je wordt, hoe dunner en droger je huid wordt. Het is dan ook essentieel om je huid van voldoende vocht te voorzien. Dat doe je niet alleen door veel water te drinken (minimaal anderhalve liter per dag) maar ook door je huid goed in te smeren. Gebruik voor je gezicht een goede dag- en nachtcrème, en ook voor je handen en voeten een speciale crème. Je nagelstudio kan je adviseren welke crème voor jouw huid geschikt is. Ben je ’s zomers veel buiten, vergeet dan niet om ook je handen met zonnebrand met een goede beschermingsfactor in te smeren. 

Bezoek de nagelstudio regelmatig

Laat niet te veel tijd zitten tussen je afspraken in de nagelstudio. Elke twee weken een manicure en elke zes weken een pedicure is echt geen overbodige luxe, ook als je geen professioneel hand- of voetmodel bent. Zo blijven je handen en voeten langer in goede conditie en zien ze er altijd goed verzorgd uit. 

Bescherm je nagels

Net zoals de huid op latere leeftijd droger wordt, worden ook de nagels brozer en droger. Bescherm de nagels tegen de schadelijke effecten van de zon door een topcoat te gebruiken. Ook nagellak kan helpen de nagels te beschermen. Bovendien zien je nagels er met een laagje topcoat of nagellak meteen een stuk verzorgder uit. Zorg ervoor dat de nagels en de nagelriemen niet uitdrogen, zeker als je kunstnagels hebt. Gebruik elke dag trouw je nagelriemolie. 

Lees ook:  Eindelijk lekkere desinfectiesprays

Behandel je handen en nagels zorgvuldig

Gebruik dagelijks een hydraterende crème op je handen en voeten. Vermijd te veel contact met water, want daarvan kunnen je handen uitdrogen. Houd een tube handcrème binnen handbereik in de keuken of badkamer en smeer je handen dan nog een extra keer in. Gebruik handschoenen bij klusjes als tuinieren en de afwas of handwas doen. Oefen geen kracht uit op de uiteinden van je nagels en gebruik je nagels niet als werktuigen. Af en toe een paraffine behandeling kan een weldaad zijn bij droge handen en voeten, vraag eens naar de mogelijkheden bij je nagelstudio. Een paraffinebehandeling kan overigens ook verlichting geven bij artritis. 

Vijl op de juiste manier 

Als een van je nagels scheurt of er een klein stukje afbreekt, kun je de nagel het beste meteen weer in model vijlen (al is het alleen al om te voorkomen dat je er met je kleding in blijft hangen, yaiks!). Gebruik hiervoor een vijl met een fijne grit. Je nagelstylist kan je adviseren welke vijl voor jouw nagels het meest geschikt is. Vijl altijd in één richting. Haal de vijl nooit heen en weer langs je nagels in een ‘zagende’ beweging, hierdoor kunnen je nagels gaan splijten. Laat je nagelstylist voordoen hoe je op de juiste manier vijlt. 

Lees ook:  Waarom bijten we nagels?

Kom regelmatig langs

Wil je je handen en voeten in topconditie houden, maak dan regelmatig een afspraak in de nagelstudio of pedicurepraktijk. Daar vind je ook de juiste producten om je handen en voeten te verzorgen.  

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

Meer tevreden zijn met je eigen lichaam

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings