Backstage Fashion Week New York

23/12/2019
7

"Het is weer zo ver, voor mij de meest hysterische maand van het jaar, Fashion Week! Op dit moment ben ik net een paar dagen terug uit NY en ben ik inmiddels weer verlost van mijn jetlag… Tijd dus om je mee te nemen naar vorige week en alle ins en outs van fashion week & de nieuwste trends te delen.

Tweede salon

De meeste mensen die mij volgen weten dat ik afgelopen maanden druk ben geweest met het openen van mijn tweede LAKWERK salon. Een behoorlijk pittige periode dus. Voordat ik het wist stond de maand september alweer voor de deur, wat betekent ‘get ready for crazyness…’ Rennen, lakken tot diep in de nacht, calltimes van 6 uur incl jetlag en ga zo maar door.

Toch maar geboekt

Even twijfelde ik of ik dit seizoen wel wilde gaan, maar toch begon het weer te erg te kriebelen en boekte ik in augustus mijn tickets. Vroeger ging ik altijd een beetje op de bonnefooi. Geen idee of ik wel of niet geboekt werd voor shows, maar ondertussen weet ik al ver van tevoren wie me wel en niet wil boeken. Deze zekerheid is voor nu ook wel erg fijn, alhoewel dat andere me ook altijd wel een kick gaf.

Backstage?

Vaak krijg ik de vraag hoe je backstage kunt werken en of ik tips heb. Voor mij is het zo dat ik gewoon nooit opgeef. Ik blijf oefenen, mijn werk sturen, netwerk opbouwen, vrij werk maken, mensen assisteren zonder dat ik er geld aan verdien etc.  Dit ging echt niet van de een op andere dag, vaak kostte het me alleen maar geld, veel tijd voor niets of werd er toch iemand anders geboekt. Maar als je echt graag wilt, dan ga je door en kom je uiteindelijk waar je wilt! 

Lees ook:  Alles over duurzame nagellak

Investeer!

Tegenwoordig wordt bijna alles voor me betaald en weet ik ver van tevoren waar ik aan toe ben, dus dat is erg fijn, maar voordat je hier bent moet je uiteraard eerst veel tijd, geld en energie investeren. Dus voor iedereen met deze ambitie zou ik zeggen, heb een lange adem en contacteer de mensen waarvan je denkt dat ze iets voor je kunnen betekenen! Ook als ik dat voor jou ben, hoor ik het graag als ik je kan helpen!

MissPop

Maar goed, waar was ik gebleven… New York! De stad is, vind ik zelf, met geen enkele andere stad te vergelijken. Het is zo groot, indrukwekkend en er is altijd wat te zien. We kwamen aan tegen een uurtje of 2 in de middag, na een op zich best relaxte vlucht. Dit keer was ik samen met Sandra Keur. Ze is een van de eersten die ik zelf heb opgeleid een aantal jaar geleden en ze assisteert me nog altijd veel tijdens shows. Toen we geland waren zijn we gelijk doorgegaan naar de studio van MissPop. Voor haar kwam ik dit jaar voornamelijk naar New York, ik ben haar eerste assistent en aangezien ze hoogzwanger was, had ze me dit jaar meer dan nodig. 

 

Jeremy Scott

Voordat we vertrokken had MissPop mij de look van Jeremy Scott al gestuurd, de eerste show van dit seizoen. Het was een soort Save by the Bell look, confettinagels in geel, roze, blauw & turquoise. Zag er op het eerste oog ook niet heel moeilijk uit, maar dat had ik een beetje onderschat. Na negen uur lakken, was het ondertussen 1 uur s nachts (7 uur Nederlandse tijd) en konden we alleen nog maar scheel kijken. Tijd dus om snel naar bed te gaan, het voordeel is wel dat je op deze manier snel door het tijdsverschil komt, en niet meer om 3 uur ‘s nachts klaarwakker bent. De volgende dag moesten we nog het een en ander afmaken en gingen we met z’n allen richting de show. Daar zagen we pas de kleding en dan begrijp je gelijk waarom deze nagels er zo super goed bij passen. 

Lees ook:  Optisch bedrog met nagellak

Trendsetter

De Jeremy Scott show is qua nagels eigenlijk altijd het leukste en ook een mega trendsetter. We kozen er dus voor om alle kleuren met elkaar te mixen, dus ondanks hetzelfde patroon had elke nagel een andere kleur. Dus het zal me niets verbazen als we deze trend over een tijdje in de salons zullen zien!

Kate Spade

De volgende dag had ik de Kate Spade show met Essie, waarbij we voor elk model een andere kleur hadden, passend bij hun outfit. Ik vind dit soort looks dan het leukste, ik geloof er namelijk heel erg in dat elke look uniek is en je nagels echt als een accessoire kunt zien die je look compleet maakt. Wanneer ze dus bij shows voor verschillende nagels kiezen, word ik hier altijd blij van! Een aantal jaar geleden kwam dit dus echt niet voor, dan kreeg altijd iedereen dezelfde kleur op de nagels, maar steeds meer zie je dat ze echt voor een kleur of art gaan dat past bij de look, net zoals je dat in salons steeds meer ziet!

 

En weer door...

Na deze show moest ik nog door naar een test voor Prabal Gurung, bij zo’n test ga je bepalen wat de nagel look wordt en daarna had ik nog een show voor Brandon Maxwell. Het leuke van deze show was dat Bella Hadid hierin meeliep en toevallig had ik de week ervoor in Nederland met haar gewerkt en was het superleuk om haar nagels daar weer te kunnen doen en bij te kletsen over wat ze allemaal in NL gedaan had. Na deze show liepen we over de Willemsburg brug naar ons hotel met het mooiste uitzicht ever tijdens zonsondergang! 

Lees ook:  Lakwerk in Nederland: Maryam Sebbar

Oscar De La Renta

Op zondag had ik wederom een test voor Oscar De La Renta en hier besloten ze heel last minute dat ze toch press on nagels wilden in plaats van op de natuurlijke nagel. Super leuk natuurlijk omdat je hiermee veel meer kan uitpakken, maar het betekent ook veel meer voorbereidingswerk. Dit betekende 1.000 nagels lakken + nailart in een dag. 

Faded French

De look was wel ontzettend mooi, een faded French van oranje naar roze op verschillende huidtinten. Wel was het daardoor een gepuzzel want van tevoren weet je niet wie welke huidskleur heeft en voor welke lak je dus moet gaan. Wat veel extra nagels maken betekende, zodat we in ieder geval genoeg hadden voor alle modellen. Wanneer je de nagels van tevoren maakt, betekent dat wel dat je tijdens showtijd voldoende tijd hebt, aangezien je dan niet live hoeft te arten. De show was in Cipriani, een waanzinnig mooie locatie in New York. En een fantastische show om deze eerste week mee af te sluiten.

Next stop: Milaan

Aangezien ik Londen dit jaar heb overgeslagen, ben ik nu even een paar dagen in NL en ga ik aankomend weekend naar Milaan voor Gucci en die week erna naar Parijs!

Wil je weten wat ik verder allemaal meemaak? Vergeet me dan niet te volgen op instagram; @jessicascholten_

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

De beste beautytips voor je dagelijks leven

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings