Je make-up aanbrengen als een pro (step-by-step)

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Bij BeautyWeb zijn we gek op make-up. Maar zelf je make-up aanbrengen, brengt ons af en toe ook een beetje in de war. Want wat breng je waar aan en in welke hoeveelheid om het een beetje mooi te houden?

Gelukkig zijn er mensen met meer verstand van make-up, Marike van den Bos bijvoorbeeld. Zij is make-up artist en eigenaar van opleidingsinstituut Facefacts Academy. Samen met een aantal mensen uit haar team maakte zij voor ons (en voor jou) deze make-up step-by-step met de intrigerende naam Provoked.

Zelf je make-up aanbrengen (stap voor stap)

Stap 1

Begin met het camoufleren van oneffenheden en verkleuringen in het gezicht. Breng vervolgens een egale basis aan. Vergeet daarbij niet te highlighten onder de ogen, het voorhoofd en de kin. Poeder het geheel luchtig af met een transparant poeder.

Stap 2

Plaats met een donkere accentkleur vanuit de buitenooghoek een lijn richting het begin van de wenkbrauw. Zet dezelfde kleur ook onderlangs op. Verpoets eventueel de harde lijnen.

Stap 3

Breng de mascara aan en kleur de waterlijn in met een huidkleurig potlood. Kleur ook de lippen in. Kies voor de lippen liever niet een té donkere kleur, dit maakt het beeld al snel te hard. Finish de lippen met een transparante lipgloss. Zet een foundation over de wenkbrauwhaartjes om zogenaamde ‘bleached brows’ te creëren. 

Stap 4 & 5

Kies voor een duidelijke shape bij de slapen en onder het jukbeen, dit geeft het beeld een meer edgy look. Zoek nog meer contrasten op door de jukbeenderen en neusbrug te highlighten. Dit kun je doen met een foundation, poeder of vloeibare shimmer. De look ‘Provoked’ is nu compleet.

Gefeliciteerd, heb je de step-by-step helemaal opgevolgd? Staat het goed? En eh…oefening baart kunst, daarom creëerde Marike nog veel meer step-by-steps, bijvoorbeeld deze look All Natural. Hiermee leer je om zelf een natuurlijke make-up aan te brengen.

Eindresultaat van de make-up look "Provoked'

Make-up, hairstyling, styling & concept: Marike van den Bos 

Photography: Margriet van der Let 

Model: Ellen @ Facefacts Models