Glitter en glamour met step-by-step make-uplook Sparkle

10/09/2020
92

En nu we allemaal toch nog veel thuis zitten, is dat natuurlijk dè ideale gelegenheid om eens een look uit te proberen waarmee je nét wat extra glamour uitstraalt. Dit keer laat Marike van den Bos, make-up artist en eigenaar van opleidingsinstituut Facefacts Academy de look ‘Sparkle’ zien.

Stap 1

Begin met een goed gereinigd gezicht. Het preppen van de huid is een essentieel onderdeel voor een goed eindresultaat. Verzorg de lippen en de droge gebieden in het gelaat. Epileer de wenkbrauwen indien nodig. De basis is vrij transparant en wordt niet afgepoederd. Een gezonde huid heeft immers glans en is niet mat.

Stap 2

Voor het echte glamour gevoel is een glitter make-up erg mooi. Je kunt de glitters het beste opzetten met een basisgel waarop de glitters zich vastzetten en dus fixeren. Ik heb voor een zilveren, fijn gepigmenteerde glitter gekozen.

Stap 3

De rode lippen maken deze look echt af, samen met een subtiele highlighter en shape op poederbasis. Omdat er al een duidelijk accent op de lippen en ogen ligt, heb ik de wenkbrauwen relatief natuurlijk gelaten. Uiteraard kun je deze ook sterker opzetten of kiezen voor bijvoorbeeld kunstwimpers. 

Make-up, haar, styling & concept: Marike van den Bos, www.facefactsacademy.nl.

Fotografie: Michel Zoeter 

Model: Marelinde @ Facefacts Models  

Meer step-by-steps zien van de hand van Marike? Check dan hier, of hier.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

De zomertrends van 2022

Tips om er goed uit te zien op een foto

Een ontspannen verhuizing

5 tips om zelfverzekerder te zijn in een bikini

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings