Back to work make-up

13/08/2020
93

Om welke make-uptrend kunnen we de komende tijd niet heen? 

"De Bold lip: roodtinten zijn voor herfst/winter helemaal in de picture. En dan vooral het diepe rood, zoals een rode chilipeper. Eén kleuraccent: dat kan heel subtiel zijn met bijvoorbeeld een gekleurd oogpotloodje. Reverse shading: in plaats van schaduw maken met donkere tinten ga je juist oplichten met highlight. En dan ook spelen met texturen, zoals een crème of glossy highlight."

Zie je veranderingen in make-up sinds Covid-19

"Ja, er is minder focus op de lippen in landen/regio’s waar het dragen van een mondkapje verplicht is. De ogen hebben hierdoor meer aandacht gekregen. De wenkbrauwen trouwens ook! En er is duidelijk meer interesse gekomen naar skincare. We zijn meer thuis en hebben ondertussen de home-spa ontdekt."

Wat is de it-kleur lippenstift van het moment?

"Velvet Teddy." 

Zijn er veelgemaakte fouten wat betreft make-up? 

"Dat we jaar in jaar uit dezelfde producten gebruiken. Wanneer je ouder wordt verandert je huid ook en dan is het goed om andere keuzes te maken. Ook maken we ons vaak op in te donkere badkamers, waardoor je niet goed kunt zien hoeveel je hebt aangebracht en of je de producten goed hebt aangebracht. Heb je twee linkerhanden, ga dan naar een make-up counter. Daar kunnen de make-up artists je goed helpen bij vragen en je laten zien hoe je de producten moet gebruiken. Bij MAC trainen we elk kwartaal onze mua op productkennis, make-uptechnieken en trends."

Lees ook:  Perfecte basis voor je make-up

Heb je dé tip voor een steady hand als je eyeliner op wilt doen? 

"Waar we het onszelf vaak moeilijk maken qua eyeliner is dat we de druk erop leggen dat we het in één keer erop willen hebben. Het is veel makkelijker om je brush plat op de huid te leggen en kleine streepjes te zetten. Hierdoor heb je veel meer controle. Het werkt ook fijn om je oog open te houden. Niet alleen zie je dan veel meer van wat je aan het doen bent, maar het oog is dan ontspannen en kun je goed zien waar je de eyeliner wilt plaatsen."

Wat is er zo leuk aan make-up wat jou betreft? 

"Dat de drempel laag ligt. Je kan van alles uitproberen en als je het niks vindt, dan is het er ook zo weer af! En make-up kan echt je mood veranderen, ook als je een off day hebt. Het kan je kracht geven wanneer je niet zo zeker bent of moet presteren. Dat is leuk aan make-up, het kan je echt helpen... En het is een accessoire bij je look!" 

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

De zomertrends van 2022

Tips om er goed uit te zien op een foto

Een ontspannen verhuizing

5 tips om zelfverzekerder te zijn in een bikini

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings