Sephora stopt met bontwimpers

02/07/2020
55

Na een campagne van PETA-zusterorganisaties en e-mails van meer dan 280.000 betrokken consumenten heeft Sephora bevestigd dat het wimpers van nertsenbont heeft verboden en dat het in de toekomst alleen synthetische of imitatiebontwimpers zal kopen.Wimpers

Fokken van nertsen voor bont verboden

De overwinning werd behaald nadat COVID-19 werd aangetroffen op vier nertsenfokkerijen in Nederland, waarna de Tweede Kamer stemde om het fokken van nertsen voor bont te verbieden en tot het sluiten van alle resterende pelsdierfokkerijen vier jaar voordat het geplande verbod in 2024 in werking zou treden.

Niets moois aan bontwimpers

"Er is geen verschil tussen een nertsjas en nertswimpers als het gaat om dierenleed", zegt PETA-woordvoerder Mimi Bekhechi. "PETA viert Sephora's beslissing om zich aan te sluiten bij Too Faced, Urban Decay en de vele andere merken die beseffen dat er niets moois is aan het stelen van de vacht van een dier."

Nerts niet langer gefokt voor bontwimpers.

Nertsenbont is meestal afkomstig van pelsdierfokkerijen, waar gestreste nertsen verwoed ijsberen en eindeloos rondjes draaien in krappe draadgazen kooien en waar velen lijden aan infecties of gebroken of misvormde poten. Sommige nertsen verminken zelfs zichzelf als gevolg van de intensieve opsluiting, door aan hun eigen poten of staarten te knagen. Aan het einde van hun ellendige leven worden ze vergast of geëlektrocuteerd of worden hun nekken gebroken. 

Lees ook:  Trend Alert: Graphic Liner Crease

Het motto van PETA luidt deels: "dieren zijn niet van ons om te dragen".

https://www.peta.nl/

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

De beste beautytips voor je dagelijks leven

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings