Mascaratips van Connie Man

27/08/2020
159

Welke wimpertrend zie je op dit moment? 

Door de Fox-eyes trend zie je veel accent aan de buitenkant van de ogen. Dit kun je nog extra aanzetten door bijvoorbeeld wimperstukjes bij te zetten zodat je op een hele natuurlijke manier instant volume krijgt.

Welke mascara past bij verschillende oogtypen?

Eigenlijk kijk je hierbij niet naar oogtype, maar eerder naar (wimper)haartype. Zijn je eigen wimpers kort/lang, recht/gekruld, veel/weinig?

Je hebt kleine borsteltjes, dikke, lange en hele kleine. Hoe weet je welke voor jou geschikt is?

De vorm van het borsteltje helpt bij de applicatie van de mascara. Haren die zig/zag in het borsteltje gezet zijn werken vaak op de volume. Borsteltjes die gelijkmatig/rechter zijn helpen vaak als je een wat natuurlijker eindresultaat wilt. Daarnaast is het vooral de voorkeur van de gebruiker en hoe handig je zelf bent. In principe kun je één mascara voor bij alle gelegenheden gebruiken door meer of minder laagjes aan te brengen. Hierdoor bepaal je zelf hoe zwaar je het maakt.

Hoe maak je nou een keuze uit al die verschillende mascara's in het schap?

Alle mascara’s worden aangeduid met de werking/effect dat ze zullen geven. Dit wordt vaak omschreven met krul, volume, longwearing, waterproof, etc.

Hoe zorg je ervoor dat je mascara niet klontert?

Vaak zit er te veel product aan het borsteltje wanneer je deze uit de huls haalt. Ik veeg vaak het overtollige even af. Je kunt ook na het aanbrengen van de mascara met een spoolie even je wimpers doorborstelen, dit zorgt ervoor dat je wimpers gespreid worden en klontjes bortel je makkelijk weg.

Lees ook:  De perfecte gezichtsvorm shapen en highlighten

Hoe breng het beste mascara aan? 

Indien nodig, krul je eerst de wimpers met een wimperkrultang. Dit zorgt ervoor dat er meteen een lift is bij de aanzet van de wimpers. Dan breng je eerst de mascara aan zo dicht mogelijk bij de wortel, zodat de krul meteen vastgezet wordt. Daarna ga je met een zig/zag beweging van wortel tot puntje de mascara aanbrengen. Het helpt om je spiegel iets lager te zetten zodat je iets meer ruimte hebt om je borstel te bewegen. Je kunt net zoveel laagjes aanbrengen tot je het gewenste resultaat hebt bereikt. Daarna zou ik kijken of je ook mascara op de onderwimpers wilt. Het is leuk om dat af te wisselen. Mascara boven én onder geeft een open/poppig resultaat. Ik vind dat altijd wel heel speels, maar wanneer ik voor wat meer drama ga, dan hou ik de mascara alleen aan de bovenkant.

 

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

De zomertrends van 2022

Tips om er goed uit te zien op een foto

Een ontspannen verhuizing

5 tips om zelfverzekerder te zijn in een bikini

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings