Maak een geweldig krullenkapsel

25/04/2020
53

Stap 1

Yara heeft zacht en stijl haar van medium dikte. Ik wil Yara’s haar helemaal krullend maken dus ik heb daarbij veel versteviging nodig om het goed te kunnen omvormen. Ik prep het haar met Kevin Murphy Body Builder Mousse en Anti-Gravity Spray voor extra versteviging. Ik borstel het haar door met een Mason & Pearson borstel om alle klitten eruit te krijgen en droog het losjes met mijn handen.

Stap 2

Ik maak een verticale scheiding van de haarlijn tot de kruin en clip de ene helft van het haar netjes weg aan de zijkant van haar hoofd. Ik begin met de andere helft onder in de nekpartij met kleine horizontale scheidingen. Ik pak plukjes van ongeveer 2-3 cm (hoeft niet exact), benevel eerst met Kevin Murphy Session Flex Spray, en draai deze daarna om de micro krultang heen. Het haar draai ik in dezelfde richting weg van het gezicht. De mini puntjes van het haar draai ik niet mee voor een nonchalante look. Dit herhaal ik tot dat er geen haar meer over is.

 

Stap 3

Ik haal de andere helft van het haar los en herhaal hetzelfde proces als bij stap 2: horizontale scheidingen in het nek partij, 2-3 cm plukjes (niet exact), beneveling met Kevin Murphy Session Spray Flex, en het haar om de micro krultang uit het gezicht heen draaien. Vergeet hier ook niet de mini puntjes van het haar eruit te laten voor een nonchalant effect. Zodra ik klaar ben met de tweede kant benevel ik met Kevin Murphy Bedroom hair spray en wacht vijf minuten om het haar helemaal te laten afkoelen. Hierna borstel ik het zachtjes uit met een Mason & Pearson borstel - hoe meer je borstelt hoe ‘fluffier’ het wordt - dat is helemaal aan jou.

Lees ook:  Trends voor korte kapsels 2020

Stap 4

Ik vind dat make-up soms best luchtig mag zijn: niet te veel poespas, lekker fris en natuurlijk. Ik breng op het gezicht een klein beetje concealer van Bobbi Brown aan, en poeder het alleen af waar nodig met Laura Mercier Translucent Powder. Ik zet haar wenkbrauwen een klein beetje aan met de Dual Angled Brush en de Pomade van Anastasia Beverly Hills in de kleur Blonde. De wenkbrauw borstel ik lichtjes door met een wenkbrauwborstel om een verzacht effect te creëren. Op Yara’s ogen en lippen breng ik de Mac Cosmetics Creme Bright Blush Palette in de kleur Fuchsia Tastic met mijn vingers aan. Om de look te completeren breng ik de 8 Hour cream van Elizabeth Arden aan als finishing glansje. 

 

Haar & Make-up:  Christine Marie Elise Kat - Colourfool Agency

Assistent Haar & Make-up: Marjolein Van Dijk - B-academy Make-up

Assistent Haar & Make-up: Demi Kiburg - B-academy Make-up

Styling: Willeke Elisabeth Blom

Model: Yara- Elite Model Management

Fotografie: Lutske Veenstra

 

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

De beste beautytips voor je dagelijks leven

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings