DYI: step-by-step rommelige lage paardenstaart

22/05/2020
37

Eigenlijk bedoelde haarstylist Juanmy Medialdea deze step-by-step als een lekker ‘messy’ bruidskapsel, maar wij vinden ‘m ook prima kunnen voor minder feestelijke dagen. En eh, anders maak je er toch gewoon lekker je eigen feestje van?

Rommelige lage paardenstaart, stap 1

Bereid het haar voor met een krultang (bij voorkeur met een diameter van 38 mm, maar kleiner of groter kan natuurlijk ook) om subtiele golven door het hele haar te creëren. Borstel het haar, voeg een beetje glans toe en je bent klaar om aan de slag te gaan!

Stap 2

Separeer het haar aan de voorkant, neem een sectie van de bovenkant, maak er een paardenstaart mee die je vastmaakt met een elastiekje. Maak het haar een beetje rommelig, deze look is niet al te netjes bedoeld.

Stap 3

Gebruik haarstokjes (eetstokjes, oftewel chopsticks van de Chinees kunnen ook. Heb je die niet, dan kun je altijd een stel potloden gebruiken) en haarspray om definitie in de bovenste sectie van het haar aan te brengen.

Stap 4

Als de haarspray droog is, verwijder je de haarstokjes (je ziet gelijk al resultaat!). Draai wat haar om het elastiekje van de paardenstaart.

Stap 5

Neem een sectie van iedere kant van het hoofd en laat ze aan de achterkant, in het midden, samenkomen. Maak vast met een elastiekje en draai wat haar om het elastiekje heen.

Lees ook:  Maak een geweldig krullenkapsel

Stap 6

Herhaal stap 5, maar dit keer twist je de secties die je samenvoegt.

Stap 7 

Breng de rest van het haar samen in je paardenstaart en breng een sluier of een haarsieraad aan indien gewenst (met een simpel lint bereik je ook al een heel leuk effect).

 

Haar: Juanmy Medialdea

Fotografie: Santo Palomo

MUA: Sergio Peña

Styling: Juanmy Medialdea 

Modelling Agency: Nofuentes models

In de stemming voor een feestje? Dan hebben we nog wel een leuke step-by-step voor je haar.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

Meer tevreden zijn met je eigen lichaam

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings