Kapper in de spotlights: Hakim Khattouti

05/10/2019
564

Hij is de favoriete kapper van een groot aantal voetballers en andere BN’ers. Toch is Hakim Khattouti, eigenaar van JP Hairstyling in Amsterdam en Keune Ambassador, de bescheidenheid zelve. We spraken met Hakim over trends, vakmanschap en zijn beroemde klantenkring.

Hij is 36, zit al 20 jaar in het vak en hoewel hij een uniseks salon heeft, vond Hakim zijn persoonlijke passie in het knippen van heren. “Vooral het opscheren vind ik zó leuk om te doen”, vertelt Hakim. “Opscheren is echt creatief bezig zijn. Een jaar of vijf geleden ontstond er een grote vraag naar herenkappers die gespecialiseerd zijn in kort opscheren. Ik ontdekte toen dat ik het aardig goed kon en ben er daarom in doorgegaan.” 

De afgelopen jaren zijn er veel barbershops gekomen. Heb je daar last van?

Hakim: “Eigenlijk niet. Iedereen heeft een eigen stijl van knippen en daarin kun je je wel onderscheiden. Je manier van knippen is een handtekening en die wordt herkenbaar. Ook in de kwaliteit zie je wel verschillen.” 

Wat is jouw handtekening? Wat maakt jouw kapsels herkenbaar?

Hakim: “Ik denk mijn fades. Die bouwen heel mooi op, heel geleidelijk van iets naar niets. Ik hoop niet dat dit arrogant overkomt, maar mijn kapsels zijn wel heel strak.”

We zien jou vaak voorbijkomen in social media-posts van BN’ers. Hoe bouw je zo’n beroemde klantenkring op?

Hakim: “Het begon met Abdelhak Nouri, de jonge Ajacied die twee jaar terug een hartstilstand kreeg. Hij nam wat jongens van zijn elftal mee naar mijn salon: Donny van de Beek, Cerny, Younes. Via Donny kwamen vervolgens André Hazes jr. en zijn neefje Djarno. Ook Amerikaanse artiesten als Chris Brown, Nick Jonas van The Jonas Brothers, French Montana en Usher had ik tijdens tournees in de stoel. Dat is echt heel leuk. Dat komt via social media voorbij en is de beste reclame die je kunt krijgen.”

Wat zijn bij jou momenteel de belangrijkste haartrends voor mannen?

Hakim: “De trends gaan nu veel kanten op en niet iedereen heeft het geschikte haar voor dezelfde modellen. Wat wel opvalt, is dat je vijf jaar terug veel zijscheidingen zag, met heel kort opgeschoren zijkanten, en nu lager opgeschoren aan de zijkant en langer aan de bovenkant, zonder streepje erin. Alles is wat langer en gedekter.”

 

Lees ook:  Nieuwe salon: Atelier DMNC in Rotterdam

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Tepelplakkers, wat kun je er mee?

X Redenen waarom je meer complimenten zou moeten geven

Borsten tape: de uitkomst voor een verleidelijke look

Travel Chic: Je beauty essentials voor een glamoureuze roadtrip

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings