Wat doet retinol voor je huid?

branded
‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Als ik een nieuw gezichtsproduct wil kopen kan het me soms duizelen bij het lezen van alle ingrediënten. ‘Met als hoofdbestanddeel retinol’, las ik bij een nieuw product. Leuk, retinol, maar wat is dat dan precies? En waarom is het zo goed voor je huid?

Natuurlijk kun je het best voor huid- en productadvies naar een gerenommeerde schoonheidsspecialist, maar soms wil je je kennis in ingrediënten ook gewoon even bijspijkeren. Want weet wat je smeert… 

Werkt het echt?

Een schoonheidsspecialist uit Amsterdam legt het ons graag uit. “Retinol toegevoegd in een crème zorgt voor een wake-up call van de huidcellen. Het is een van de weinige effectieve ingrediënten tegen rimpels. Het stimuleert niet alleen de celdeling waardoor je huid gladder wordt, maar het stimuleert ook de opbouw van collageen en elastine in de huid. Dit zijn dé bouwstenen voor een stevigere huid. Collageen zorgt namelijk voor de stevigheid en elastine voor de elasticiteit.” Nou, dat klinkt mij als muziek in de oren. Zeker met een nieuw seizoen heeft mijn huid in ieder geval wel zo’n wake-up call nodig. Geen gebakken lucht dus, retinol werkt dus echt effectief tegen rimpels. 

Het product

Over dat nieuwe product gesproken. Dat willen we natuurlijk ook nog even aan je laten zien. RoC staat bekend om de producten met retinol. Dit na jarenlange onderzoeken naar dit ingrediënt. Speciaal voor de fijne lijntjes die ontstaan na je 25e, ontwikkelde RoC de line smoothing range Retinol Correxion. De stevigheid van de huid wordt verbeterd waardoor fijne lijntjes minder kans krijgen. Twee heerlijke producten met retinol die zorgen voor een egale, gerevitaliseerde huid die soepel en zacht aanvoelt. Zo zijn er de Retinol Correxion Night Serum Capsules, een krachtige, nachtbehandeling die de huid vernieuwt. Een crème-achtig serum verpakt in een plantaardige, biologisch afbreekbare capsule voor eenmalig gebruik, goed afgesloten voor optimale frisheid. Het tweede product is het Retinol Correxion daily serum, een heerlijke dagverzorging om fijne lijntjes en rimpels te verzachten en poriën minder zichtbaar te maken. Verstevigt de huid en geeft een meer jeugdige en beter gevormde look.