Naar de schoonheidsspecialist: voor huidverbetering en een moment voor jezelf

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Naar de schoonheidsspecialist? Waarom zou je? Wij hebben daar zo onze eigen ideeën over. Maar nog liever laten we een schoonheidsspecialist aan het woord. Benieuwd wat zij kan betekenen voor jou en je huid? Je leest het hier.

Merlin Uiterwijk is eigenaar van huidverzorgingsinstituut SkinBalanz in Zwolle. In 2014 won ze de Beauty Award voor Beste Schoonheidssalon van het Jaar. Inmiddels is ze verhuisd naar een groter pand waar ze leiding geeft aan een enthousiast team van vier schoonheidsspecialisten. “Iedereen krijgt hier hier alle aandacht en persoonlijke begeleiding. Een bezoek aan ons instituut is echt een moment voor jezelf.”

Huidverbetering, voetverzorging en visagie

SkinBalanz is uitgegroeid tot een toonaangevende praktijk op het gebied van huidverbetering, voetverzorging en visagie in Zwolle en omstreken. Alle schoonheidsspecialisten zijn allround gediplomeerd en in het bezit van een pedicure-diploma. “Voordeel is dat we allemaal alle klanten kunnen behandelen. Als we tegen een probleem aanlopen kunnen we met elkaar sparren, dat werkt heel prettig.” 

Natuurlijke huidverbetering

De focus bij SkinBalanz ligt op natuurlijke huidverbetering. Merlin: “We werken met de producten van het professionele huidverzorgingsmerk hannah. Mijn doel is om het beste uit iemands huid te halen. Zonder gebruik te maken van agressieve technieken of cosmetische ingrepen. Ik ben ervan overtuigd dat dit kan. Je kunt zoveel meer uit een huid halen! We maken hier gebruik van technieken als bindweefselmassage en rimpelreductietherapie, fruitzuurpeelings, microdermabrasie, kruidenpeeling en Dermatude Meta Therapy. Met deze technieken zet je het natuurlijke zelfherstellend vermogen van de huid in werking, zonder schade aan de huid toe te brengen. Zo behalen we heel goede resultaten. Klanten zijn super tevreden en gebruiken bijna allemaal trouw de producten voor thuisgebruik. Want dat is wel een voorwaarde voor een goed resultaat.”

Innovatief

Merlin houdt alle ontwikkelingen in de branche goed bij. “Het is belangrijk om als instituut innovatief te zijn. In 2019 zijn we gestart met Dermatude Meta Therapy, een effectieve techniek voor huidverbetering, huidverjonging en herstel van de huid. Met deze techniek stimuleer je speciale cellen in de huid, de fibroblasten, om meer collageen en elastine aan te maken zodat de huid voller en steviger wordt. Daarnaast brengen we actieve werkstoffen in de huid. We passen deze techniek toe op het gezicht, maar bijvoorbeeld ook op het decolleté, waar de huid vaak last heeft van zonschade en rimpels.”

Huidanalyse

Iedere klant van SkinBalanz krijgt een behandeling op maat. Merlin en haar team gebruiken daarbij de Skin Analyser, die verschillende waardes van de huid meet. “Wij geven hier geen standaard behandelingen”, vertelt Merlin. “Na een uitgebreide intake maken we een persoonlijk behandelplan. Met de Skin Analyzer kunnen we zien waar de behoefte van de huid ligt en kunnen we onze vorderingen zichtbaar maken voor de klant. Klanten zien ook aan de hand van de huidanalyse dat het gebruik van producten thuis effect heeft. Zo werk je samen aan een mooi resultaat. Het is ons grootste compliment dat klanten blijven terugkomen.”

Team SkinBalanz

Het team van SkinBalanz.

SkinBalanz

Merlin.

Merlin behandelt zelf nog graag haar klanten, maar de rol van manager vergt meer tijd nu ze een team van vier schoonheidsspecialisten moet aansturen. “Langzaam maar zeker ben ik bezig om in de salon een stapje terug te doen. Gelukkig heb ik een heel veelzijdig team, waardoor ik me meer bezig kan houden met de marketing, administratie en het bedenken van nieuwe concepten voor de toekomst.”

Voor meer informatie over deze salon, kijk hier.

Tekst: Saskia Petit