Facelift in 50 seconden

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
De New Yorkse Sue Hitzman is gedreven om zoveel mogelijk mensen te helpen om de negatieve effecten van het ouder worden te verminderen. Daarom schreef ze haar boek De Melt Methode (dat in no time een bestseller werd), verscheen ze in diverse Amerikaanse televisieprogramma’s en was ze in Amsterdam om over haar methodiek te vertellen. Haar facelift-methode ontwierp zij om hydratatie en ontspanning van het gezicht in gang te zetten.

De MELT-methode zorgt ervoor dat de huid zich reset doordat door massage van het bindweefsel het interstitieel vocht (vocht in de ruimte tussen de cellen, red.) beter gaat stromen. Daardoor kunnen de voedingsstoffen onder meer de huid beter bereiken. Dat versterkt ook het zelfgenezend vermogen van de huid en zorgt voor verjonging, met een soort natuurlijke facelift als gevolg. Sue werkt met een speciaal zacht balletje, gevuld met een aromatische essentiële olie, dat dezelfde impact heeft als haar handen: “Hierdoor kun je er zelf thuis mee aan de slag.” Ze vervolgt: “Met het balletje leer je druk te geven op specifieke punten op het gezicht.”

Cirkels

Sue start de behandeling door de bal op het bot net achter haar je oorlel te plaatsen (foto 1). Dan geeft zij daarmee zachte druk en maakt vijf seconden lang kleine cirkels. Daarna drukt ze de bal weer zacht tegen het bot en houdt dat twee ademhalingen lang vast voordat ze de druk langzaam minder laat worden. Sue: “Door nu even te pauzeren geef je het weefsel de mogelijkheid te herstellen en kan het vocht, dat je als het ware hebt wegdrukt, weer terugkomen en het weefsel opvullen.” 

Foto 1

Onder het Jukbeen

De volgende greep lijkt op die hiervoor. Nu plaatst ze de bal op haar kaak (foto 2), onder haar jukbeen. Ze geeft weer zachte druk en herhaalt het maken van cirkels en het vasthouden van de adem. Dat geldt ook voor de volgende greep die dit keer op haar slaap plaatsvindt (foto 3). Zij herhaalt dan weer de greep op haar kaak (foto 2) en vervolgens op de schedelbasis (foto 1). Daarna herhaalt ze alle technieken op de andere gezichtshelft.

Foto 2.
Foto 3

Spoelen

Een hele lichte beweging is het spoelen. Sue: “Dit is een lichte veegbeweging die net onder de huid plaatsvindt. Hierdoor verplaats je het interstitiële vocht om zo het bindweefsel te kunnen voeden waardoor het soepeler wordt. Dit kan de balans in zowel het gelaat als in het hele lichaam herstellen.” Zij vult aan: “Het bijzondere is dat dit zelfs ook effect heeft op emoties: die komen daardoor makkelijker naar boven en zijn zo op een eenvoudiger manier te verwerken.” 

Met de toppen van haar derde en vierde vingers geeft zij de vederlichte veegjes vanaf haar sleutelbeenderen naar binnen en naar beneden. En vervolgens omhoog langs de zijkant van de hals (foto 4).

Foto 4

Vegen

Ook op het gelaat maakt Sue veegbewegingen om daar eveneens profijt te hebben van het effect van het spoelen. Zij veegt op de zijkanten van de kaak naar buiten en naar beneden. En vanaf de slapen maakt zij veegbewegingen naar buiten vanaf het midden van het voorhoofd. Daarna gaat zij terug naar de sleutelbeenderen en herhaalt alle veegtechnieken. Zij sluit de facelift af met het drinken van een glas water.

Beter slapen en meer energie

De methode die Sue hier laat zien helpt niet alleen bij verjonging van het gelaat. Het is ook een goede behandeling voor iedereen die lijdt aan onder andere chronische kaakpijn, sinusproblemen, hoofdpijn, migraine of duizeligheid. Het helpt ook om makkelijker in slaap te vallen en beter te slapen, net als dat je overdag meer energie hebt. Sue: “Het fijne is dat het helpt om stress te verminderen. In feite is dit geschikt voor iedereen die het verouderingsproces in zijn lichaam wil vertragen en pijnvrij wil leven. Het mooie is dat je dit makkelijk kunt leren en dat het meteen resultaat geeft.”

YouTube

Sue wil graag dat iedereen zelf aan de slag kan met haar methode. Vandaar dat zij dit systeem heeft ontwikkeld. Zij deelt op haar site (www.meltmethod.com) en via YouTube allerlei informatie en filmpjes. Zo is hieronder een andere manier te zien waarop je ook een facelift kunt uitvoeren. Ze geeft aan dat je in principe maar drie keer per week tien minuten deze of de in dit artikel beschreven oefeningen hoeft te doen voor een optimaal effect.

Boek de Melt Methode

De Melt Methode

De Amerikaanse Sue Hitzmann ontwikkelde de Myofasciale Energetische Lengte Techniek (MELT) en schreef ‘De MELT-Methode, een baanbrekend systeem van zelfbehandeling om middels korte sessies chronische pijn te verminderen en ontspanning teweeg te brengen’. Dit boek verscheen in tien talen, waaronder het Nederlands. Rob Beenker volgde bij haar trainingen, vertaalde het boek, beheert de Nederlandse website over dit onderwerp en hij organiseert trainingen. 

De Melt Methode, Sue Hitzmann, Uitgeverij Samsara