De gezonde voeding van Pascale Naessens

24/01/2019
6

Ze werkt samen met talloze deskundigen zoals arts en bestsellerauteur William Cortvriendt. Daarnaast levert ze onder meer recepten aan de Amerikaanse Tufts University in Boston die gespecialiseerd is in gezondheidswetenschappen. In haar laatste boek staan recepten met slechts vier ingrediënten. Ze zijn niet alleen heerlijk, ook zijn ze in een ommezien klaar en ze verzadigen snel. De redactie van BeautyWeb stelde Pascale een paar vragen.

Wat versta jij onder gezonde voeding?
“Eigenlijk is het vrij eenvoudig: blijf weg van het geraffineerde en eet vooral natuurlijke voeding. Die bevat nog al zijn natuurlijke vet- en andere stoffen. Daardoor ga je meer vet eten - in zijn natuurlijke vorm - en minder snelle koolhydraten die vooral in bewerkte voeding zitten. Onbewerkt voedsel is zonder twijfel volwaardiger en resoneert meer met de natuur in ons lichaam. Denk maar aan onze darmbacteriën, onze hormonen en ons honger- en verzadigingsgevoel. Door deze volwaardige voeding raakt het lichaam echt verzadigd. Dus geniet van olijfolie, volle yoghurt, noten, zaden, vette vis en avocado. Het is een samenspel van goede vetten, antioxidanten en allerlei andere stoffen uit fruit en groenten.”

Hoe belangrijk zijn gezonde darmen. Heeft dat ook effect op de huid?
“De darmen en de darmflora zijn heel belangrijk: niet alleen voor je huid maar ook voor het goed functioneren van heel je lichaam, zelfs je hersenen. Als je darmen goed werken, zal je dat ook zien aan je huid. De beste garantie op goed functionerende darmen is natuurlijke en gevarieerde voeding met veel vezels. Daar houdt je darmflora van.”

Lees ook:  Boekentip: Herstel je hormonen in 10 stappen, voel je beter in 30 dagen

Je hoort van dermatologen uit het universiteitsziekenhuis in Gent dat de huid van hun patiënten beter wordt. Hoe verklaren zij dat?
“Ja, ik krijg heel veel positieve reacties van dermatologen. Door het volgen van mijn recepten blijkt de huid van hun patiënten zich te herstellen. Dan gaat het vooral om de effecten van het nuttigen van gezonde ingrediënten, een samenspel van een gevarieerde en natuurlijke voeding.”

Het nieuwste boek van de hand van Pascale heet ‘Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten’ en is ingedeeld in ‘Klaar in 10 minuten', ’Klaar in 15, 20 en 25 minuten', 'Chic' en 'Snelle desserts'.
EAN: 9789401455527, uitgever: Lannoo

Een deel van de (makkelijke, heerlijke en toch heel gezonde) recepten van Pascale is online te vinden op haar site.

 

Foto: Copyright Roos Mestdagh

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

De beste beautytips voor je dagelijks leven

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings