Cosmetisch arts KNMG vanaf 1 juli 2019 beschermde titel

01/07/2019
5

Alleen cosmetisch artsen die ook de toevoeging KNMG mogen gebruiken voldoen aan het profielspecialisme cosmetische geneeskunde en zijn ingeschreven in het profielregister van de KNMG (Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst). Cliënten en patiënten kunnen in dit openbare register zien of hun cosmetisch arts KNMG-gecertificeerd is. De NVCG stelt dat artsen hun patiënten en cliënten te allen tijde eerlijk moeten voorlichten. De vereniging vindt het misleidend als artsen zich na 1 juli 2019 nog uitgeven voor ‘cosmetisch arts’ zonder de toevoeging KNMG terwijl zij niet staan ingeschreven in het profielregister. Dit is titelmisbruik en zet cliënten op het verkeerde been: alleen de ‘cosmetisch arts KNMG’ is aantoonbaar bekwaam.

Kwaliteit cosmetische branche

Dr. Catharina Meijer, cosmetisch arts en voorzitter van de NVCG: “Wij zijn ontzettend blij met en trots op deze mijlpaal. Dit proces is ruim zeven jaar geleden door de NVCG in gang gezet en gesteund door VWS (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport). Het is te prijzen dat zowel de overheid als andere beroepsgroepen inzien dat deze bescherming een belangrijke stap is in de borging van de kwaliteit van de branche. De kwalificatie is in het hoogste belang van cliënten en patiënten, zij kunnen nu eindelijk achterhalen welke arts zich cosmetisch arts mag noemen.”

Wat verandert er?

Artsen moeten bevoegd én bekwaam zijn. Bekwaamheid verwerft de arts door extra opleiding  in het medische specialisme dat zij uitoefenen. Vanaf vandaag is duidelijk welke artsen aantoonbaar bekwaam en opgeleid zijn in de cosmetische geneeskunde.

Lees ook:  Wees zuinig op je vel

Oproep

De NVCG doet een oproep aan een ieder die een cosmetische behandeling overweegt: check altijd vooraf de kwalificatie van de behandelaar die je op het oog hebt zodat je je kan verzekeren van zijn/haar bekwaamheid. Dit kan op de website van de NVCG.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

De beste beautytips voor je dagelijks leven

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings