Hoe verzorg je je blonde lokken?

03/05/2019
280
blond haar

Zachte zorg

Blond haar is het meest kwetsbaar van alle haarkleuren. Het bevat weinig pigment en heeft een fijne structuur. Je hebt ook sneller last van dode punten. Bescherm je gouden lokken met speciale conditioners en steek je haar tijdens het zwemmen op of maak een vlecht. Een wekelijks masker is ook geen overbodige luxe.

Volle bos

Blond en fijn haar kun je verstevigen en meer volume geven met volumeboosters. Gebruik een föhn met zogenaamde diffuserkop. De speciale tanden zorgen ervoor dat het haar bij de aanzet al lekker ‘opgeblazen’ wordt. Masseer je hoofdhuid eens per week met een haarolie. Je stimuleert zo de bloedsomloop, waardoor de haarwortels weer ‘verse’ voedingsstoffen uit het bloed krijgen aangevoerd. De olie wel goed uitspoelen! Je haar voelt hierna heel vol aan en glanst super!

Blond van nature

Blond haar heeft van nature de vervelende eigenschap om gelig te worden. Gebruik daarom producten met een UV-filter en was het af en toe met een goede zilvershampoo of speciale shampoos voor blond haar. De gele gloed verdwijnt dan als sneeuw voor de zon.

Blond uit een tube

Van nature niet gezegend met blonde lokken? Uit een tubetje kun je het op verschillende manieren verkrijgen.

  • Kleurshampoo - Hier zit wel kleurstof, maar nauwelijks of geen waterstofperoxide in. Het legt een filmpje van kleurpigmenten om je haar en geeft het glans. Kleurshampoo blijft zes tot acht weken in je haar zitten.
  • Verf - Verven is een permanente behandeling die weer moet uitgroeien. Je moet het dus regelmatig bijwerken. Een secuur werkje, waarbij je altijd dezelfde inwerktijd moet aanhouden om kleurverschillen te voorkomen. Blond geverfd haar weer donker maken, kan een groenig resultaat opleveren. Laat dit daarom altijd door de kapper doen, zij zijn de specialist!
Lees ook:  Beauty en skincare tips voor een stralende huid

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Hoe zorg je voor hygiëne in schoonheidssalon?

Meroda Changing Foundation review

Voorbereid de herfst in

Natuurlijke schoonheid: alles over wimpers

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings