Last van lockdown haar?

23/04/2020
146

We schreven al eerder over het verschijnsel ‘Bad Hair Day’ en gaven daarbij vijf tips in geval van een Bad Hair Day.

Dit keer vroegen we de redactie naar hun persoonlijke tips tegen een Bad Hair Day...en wat blijkt? Een Bad Hair Day treft iedereen...vooral nu, tijdens de lockdown.

Haartips van de redactie bij lockdown haar

Femke: “Bad hair days heb ik regelmatig. Zeker nu ik probeer m’n haar minder vaak te wassen. Dit is echt een tussenfase die soms best vervelend is. Meestal doe ik op zo’n dag een knot in mn haar, maar ik ben ook fan van petjes. Die maken ieder slecht kapsel weer gezellig!”

Yvonne: “Ik heb zes dagen per week een bad hair day en loop daarom altijd met mijn haar in een knot. Saai. Maar ja, om elke ochtend veel tijd vrij maken om er iets van te maken heb ik niet, althans die maak ik niet.”

Babette: “Ik heb regelmatig last van een bad hair day... Ik kies altijd voor een knot of staart(je). Ik heb wel droogshampoo in huis, maar gebruik het nooit.”

Jacha: “Bad Hair day? Het lijkt af en toe wel of ik een Bad Hair Life heb! En nu, tijdens de coronacrisis, heb ik helemaal lockdown haar! Het moet echt nodig geknipt en gekleurd worden, maar ja...nu even niet, hè? Mijn haar is deels steil, deels krullend en deels pluizend. Daar kan ook eigenlijk geen kapper of verzorgend product tegenop. Ik heb in het verleden meerdere keratinebehandelingen ondergaan en daar werd het mooi gezond en glanzend van maar uiteindelijk won toch de pluis weer, dus dat heb ik maar opgegeven. Wat ik pre-lockdown deed was mijn haar opsteken, of in een knot, vlecht of dubbelgeklapte staart dragen. En voor de keren dat ik het toch los wilde dragen, liet ik het föhnen door de kapper. Op dit moment gebruik ik een tool om het steil te maken of zet ik heel grove krullers in zodat al mijn haar dezelfde structuur krijgt. Een ander fijn product is droogshampoo. Als ik mijn haar dan mooi heb geföhnd en het na een paar dagen weer toe is aan een wasbeurt, weet ik dat nog een dag uit te stellen door droogshampoo te gebruiken.”

Lees ook:  Gezonde lange lokken

Je haar opsteken?

Geboren met twee linkerhanden als het om opsteken gaat? Dan is de Wrapstar van Invisibobble wel wat voor jou. Het is een multifunctioneel product waar je je haar op verschillende manieren een plezier mee doet: je kunt er namelijk meerdere looks mee creëren. De haarband is bevestigd is aan de invisibobble en die is vrijwel onzichtbaar in je haar. Met de Wrapstar kunt je elegante, glamorous, speelse en vrolijke looks maken.

Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden om je haar er beter uit te laten zien nu je niet naar de kapper kunt…

Niet te veel wassen

Of je nu een tijdelijk kleurtje wilt, of net even een extra dag zonder te wassen, dan zijn daar producten voor...bijvoorbeeld  L’ANZA Dry Shampoo, deze droogshampoo laat geen witte waas achter, heeft geen last heeft van verstoppingen en je hoeft ‘m niet overdadig te schudden. Zo heb je altijd fris haar zonder gedoe en geknoei…Lockdown haar droogshampoo

 

 

 

 

Kleurtje in je lockdown haar

Hoe leuk is het om tijdelijk voor een heel andere kleur te gaan, of je eigen kleur te verdiepen? Dat kan met Royal KIS Glam Wash. Hiermee transformeer je je haar in no time snel en makkelijk met een (andere)kleur. Even wassen en klaar! De kleur was je er geleidelijk weer uit, dus je hebt geen last van uitgroei. Je kunt kiezen uit vijf tinten om je haar mee te transformeren of je eigen kleur te verdiepen. Het krijgt een geweldig kleureffect en een natuurlijke glans. De intensiteit en houdbaarheid zijn afhankelijk van de inwerktijd en het aantal behandelingen. Hoe lichter de basiskleur van het haar, hoe feller het kleurresultaat. De intensiteit van de kleur kun je afzwakken door de inwerktijd te verkorten of door GlamWash te mengen met je eigen shampoo.

Lockdown haar kleur

Zelf stylen

Wordt je haar te lang om het nog los te dragen? Is het beschadigd? Hangt het in slierten voor je ogen? Een advies: ga vooral niet zelf knippen, je hebt gezien waar dat toe leidt op de verschillende YouTube-filmpjes...over lijden gesproken, au! Maar je haar zelf stylen totdat je weer naar de kapper kunt, is natuurlijk een prima idee. We hebben verschillende opsteekvariaties voor je op onze site. Maar dit is natuurlijk ook hèt moment voor de aanschaf van een goede blow-dry tool (onze favoriet is op het moment die van Babyliss Pro), of misschien wil je zelf wel aan de slag met föhnborstels en je eigen föhn. Let er dan wel op dat je je haar beschermd tegen de schadelijke gevolgen van verhitting.

Lees ook:  Haarziekten en haarproblemen

Lockdown haar styling

Een heel fijn product daarvoor is de BB Blue Shaper, Hydrogel van System Professional. Deze is geschikt voor normaal tot droog, medium tot dik haar. Het is echt zo’n handige alleskunner want het is zowel een föhn- als styling product. Blue Shaper geeft definitie en elasticiteit aan de styling. Het is een hydro-gel met glans, deze gel versterkt de natuurlijke vorm voor hervormbare textuur. En, heel belangrijk: het beschermt je haar tegen de hitte van je stylingtool.

Nu je niet naar de kapper kunt…

En nu je niet naar de kapper kunt, hebben we de kapper om advies gevraagd voor jou. Hair Expert Rick van het Meer heeft onder zijn eigen naam twee salons in Amsterdam. Daarnaast is Rick de brand ambassadeur van de exclusieve haarverzorgingslijn Shu Uemura. We mochten een aantal vragen aan Rick voorleggen, vragen die uiteraard gaan over...haar, what else?

Zie je in het straatbeeld al dat de kappers enige tijd gesloten zijn?

“Ik moet zeggen dat het meevalt. Gelukkig bieden de meeste kappers uitgroeikitjes aan waarmee de meeste dames zelf de uitgroei kunnen doen. Daarnaast zie ik nu niet veel mensen op straat, ik hoop dat het meevalt als ik straks de deuren open.”

Denk je na over hoe je klanten straks weer zou kunnen helpen?

“Ik kan niet wachten om weer aan de slag te kunnen. Ik krijg al behoorlijk veel berichten van klanten die toch echt wel een beetje in paniek zijn inmiddels. Gelukkig is het super mooi weer geweest, dat doet ook wat met je mind set. Hopelijk doet dat uitgroeitje er dan wat minder toe.”

Lockdown haar?

Heb je misschien stiekem wel heel erg zin in de uitdaging om het resultaat van mislukte experimenten op te lossen? Ben je in je hoofd ook al bezig met recepten als je langs mensen loopt waarvan je ziet dat ze niet helemaal 'goed' gekleurd zijn?

“Kijk, het is nooit leuk om herstelwerkzaamheden te doen. Het fijne van kapper zijn is dat je mensen mooi wilt maken. Dat lukt niet altijd als het haar verpest is door te heftig kleuren. Dat duurt namelijk wel een tijdje voordat het helemaal weer goed is. Dus ik hoop dat mijn klanten zo verstandig zijn geweest en dat ze zich in hebben kunnen houden!”

Lees ook:  De taal van het haar

Wat dan wel?

Wat is je advies voor mensen die toch zelf aan de slag willen met hun haar, bijvoorbeeld omdat ze een sterke uitgroei hebben? Verkoop je bijvoorbeeld kits om zelf uitgroei bij te werken of ben je daar op tegen?

“We verkopen inderdaad uitgroeikitjes om zelf het grijs weg te werken. Dat lukt alleen niet met highlights, dat is echt een no-go. Dat wordt altijd vlekkerig en meestal geel als dames zelf aan de slag gaan.” 

Wat kun jij op dit moment voor jouw klanten betekenen? Heb je bijvoorbeeld een tutorial gemaakt voor het opsteken van haar of iets dergelijks?

“Ik heb geen tutorial gemaakt maar ben wel veel in contact geweest met mijn klanten om een op een advies te geven. Zo fijn dat video bellen! Daarnaast zijn er zoveel filmpjes verschenen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ook kappers die uitleggen hoe je highlights moet zetten.. haha, nou dat is natuurlijk vragen om problemen.” 

Heb je een algemeen advies voor mensen om op dit moment met hun haar te doen? 

“Sowieso extra verzorging. Omdat je haar nu niet geknipt kan worden ziet het er gauw wat droog uit. Investeer in een goed masker. Daarnaast is het lekker om een serum te gebruiken voor meer glans. Daarnaast zou ik de tijd gebruiken die je normaal naar je werk gaat om goed je haar te leren stylen of föhnen. Toch fijn dat je nu dat half uurtje extra hebt…”

 

Tekst: Jacha Rootlieb

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

De zomertrends van 2022

Tips om er goed uit te zien op een foto

Een ontspannen verhuizing

5 tips om zelfverzekerder te zijn in een bikini

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings