Kleurtrends herfst/winter 2020

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Dit seizoen wordt het moment dat kappers laten zien wat ze kunnen door subtiele kleurtechnieken die je niet op het eerste gezicht opmerkt, maar die voor een mind blowing totaalplaatje zorgen. BeautyWeb sprak met twee hair color experts over de kleurtrends herfst/winter 2020.

Koffie met nuances

Van aardbei naar koffie: het najaar wordt er eentje waarin we van strawberry blond overstappen op een nieuw kleurenspectrum: koffiekleuren. “Afgezwakte kleuren, zonder dat ze gelijk pastel zijn”, legt Henry Gijzen uit, eigenaar van Geknipt @Henry’s in Etten-Leur. “Die koffietinten zie je vooral heel goed op blond haar, van gouden en koperen ondertonen krijgt blond nu meer een cappuccinokleur met beige en lila.” Donkere haarkleuren worden door deze trend juist voller en natuurlijker. “Dat natuurlijke oogt zachter en de kleuren lopen veel vloeiender in elkaar over”, aldus Henry. Daar komt bij dat kleuren ook steeds genuanceerder worden aangebracht. “Kleuren worden zo tot in detail aangebracht, dat je in het totaalplaatje niet ziet welke haarkleur iemand nu eigenlijk heeft. Vroeger was het duidelijk: iemand was bijvoorbeeld duidelijk wit geblondeerd met een zilveren ondertoon, nu zie je niet of iemand parelmoer roze of lila als ondertoon heeft. Door middel van een soft balayage ga je niet extreem van donker naar licht, maar stapel je verschillende kleuren als het ware op. Daardoor krijg je subtiele kleurschakeringen in de lengte.”

Haar: Henry Gijzen
Fotografie: Richard Monsieurs
Visagie: Juliette den Ouden
Styling: Annet Verbeek

 

Bestseller

Die nuances komen ook terug in de nog altijd waanzinnig populaire face frame. Van lichtbruin tot felle regenboogkleuren. Soraya Bloemendal, eigenares van SB Hairexperts in Vroomshoop. “Dat gebeurt zo creatief mogelijk op een manier die bij de persoonlijkheid van de klant past. Van naturel tot een look met een pastelkleur, maar net zo goed als hidden color ergens onder vandaan.” Met de wintermaanden in zicht is het heel opvallend blonde minder populair. Kleurtechnieken met een natuurlijker verloop ziet ook Soraya als belangrijke ontwikkeling. “De 3D-technieken van nu bestaan uit een mix van diverse soorten highlights: je combineert bijvoorbeeld een strand light met een teased light. Zo gooi je er diverse technieken tegenaan, wat voor een volle en natuurlijke look zorgt.” Nog een reden om te kiezen voor een echte colour pro. Henry: “Heus niet iedere thuiskapper is slecht, maar nu zitten we in een fase dat kleurtechnieken gewoon echt niet meer zo gemakkelijk zijn toe te passen. Kies een kapper die de juiste technieken beheerst en die op de hoogte is van de laatste trends.”

 

Haar: Soraya Bloemendal
Fotografie vrouwen: Petra Holland
Visagie:: Darien Touma
Styling: Marjon van der Zee