Haartrends lente/zomer 2020

28/03/2020
52

Kleur: aard van het beestje


Natasja Keijzer, creative director Royal KIS

“Wereldwijd worden mensen bewuster van wat ze tot zich nemen, en ook van welke ingrediënten in een potje of tube zitten. Welke kleuren 2020 domineren? Deze wintermaanden bleven dat toch kopertinten, en balayages met diepere espressotinten op de aanzet die uitlopen naar een lichtere kopertint. In het verlengde van de natuurlijke, bewuste trend wordt nu ook gekeken naar wat daadwerkelijk bij je past. Wat is je huidskleur en je kleur ogen? Op maat gemaakte coupes en kleuren dus, die het beste in iemand naar boven brengen. We verwelkomen het nieuwe modebeeld. Onder andere goudblonde tinten maken hun opmars weer. Daar ben ik blij mee, want ik kwam te vaak klanten tegen die het koele grijze in hun haarkleur wilden terugzien, terwijl zo'n koele grijstint natuurlijk niet bij iedereen past.”

Krul: zachte omlijsting


Petri Groenendijk, project manager education KAO Salon Division Benelux

“Trends zijn heel erg in beweging, met alle subtrends van dien. Wij hebben ze met onze Goldwell Hair color Style Statement voor 2020 vertaald in onder andere Soft Textures: hier draait het om de chille sfeer van het weekend waarin comfort een belangrijke rol speelt, maar ook zachte, evoluerende kleuren. Krullen zijn hier zacht en luchtig en zeker niet strak gestyled. Dat betekent dat de natuurlijke valling van het haar extra wordt benadrukt. Die trend vindt z'n oorsprong onder ander in onze 24-uurs maatschappij. Je beweegt je door verschillende settings en blijft niet steken in een look, maar vind je balans in meerdere stijlen. Met stylingproducten en met een föhn met diffuser accentueer je die natuurlijke slag het beste. Wat meer glamour creëer je met een omvormingstang. In mei introduceren we een wave-techniek waardoor je de natuurlijke slag kunt maken in het haar. Ik houd echt van slag en krul, het is heel toegankelijk maar er moet wel een goede coupe in het haar zitten. Het haar moet in goede lagen geknipt zijn om beweging tot stand te brengen. Jouw kapper moet naar de valling van het haar kijken en daarop inspelen. Waar worden volumes geplaatst zodat het goed overkomt? Als dat niet gebeurt zit er minder vorm in. Soft Texture is simpelweg heel mooi en doe je het goed, dan kun je er alle kanten mee op.”

Lees ook:  Laatste trends volgens haarstylisten

Steil: gestyled statement 


Petri Groenendijk, project manager education KAO Salon Division Benelux

“Zowel in onze trend Future Glam als in de trend Bold Sport speelt steil haar een belangrijke rol. De ene trend valt op door heel gestylede, futuristische elementen, de ander door een meer sportieve stijl. De meer futuristische kant van steil haar valt op door mooie kleurtechnieken van licht naar donker of bijvoorbeeld een diepe aanzet met powerpastel in de punten. Het gaat echt om durven en willen opvallen met vooral veel medium lange kapsels. Bij de andere opvallende steile look die we met Bold Sport laten zien wordt glad, zacht steil haar strak naar achter gedragen. De wetlook is namelijk helemaal terug. Toupeer daarbij de voorste sectie, style deze naar achter en gebruik wat haarlak om het op zijn plaats te houden. Vraag om je kapper om de stylingtechnieken en de werking van producten uit te leggen. Ik zie nog te veel consumenten die hun haar niet goed stylen, terwijl het makkelijk kan.” 

Mannen: bye bye barberlook


Natasja Keijzer, creative director Royal KIS

“De strakke barberlook domineerde het haarmodebeeld voor heren, maar ik zie nu toch een verschuiving aankomen. Mannen hebben steeds vaker structuur in hun haar: van een grove slag tot een krul. Aan de zijkanten is het haar korter, en het wordt meer naar voren gedragen. De textuur zit dus echt bovenin en de contouren blijven mooi strak zodat het vakmanschap van de kapper naar voren komt. Ik hoor zo vaak dat kappers vragen hoe klanten hun haar willen, maar op die manier kiezen ze steeds weer voor hetzelfde kapsel. Vraag advies aan de haarprofessional en laat je ook adviseren qua producten. Bij de barbertrend spelen pommades een grote rol, maar wil je een look met meer textuur en het haar meer naar voren, probeer dan een krulproduct. Iets wat het haar heerlijk zacht en soepel maakt en meer volume geeft. Pommade maakt het glad en glimmend, wat niet de bedoeling is bij deze trend.”

Lees ook:  Laatste trends volgens haarstylisten

 

Artikel: Cintha Rood

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

De beste beautytips voor je dagelijks leven

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings