Kleed jezelf gelukkig, alles over kleding (mis)kopen en jouw persoonlijke stijl

04/01/2021
78

Jezelf kleden is een fenomeen dat ons als mens uniek maakt. We zijn de enige soort die dat doet en we doen het ieder dag. Je zou dus mogen verwachten dat we er heel erg goed in zijn. Het tegenovergestelde is vaak waar. want we hebben allemaal een kast vol kleding en toch niets om aan te trekken.

Kleding oppervlakkig?

In haar boek Kleed jezelf gelukkig ontmantelt stylist Manon Meijers alle mythes over kleding en uiterlijk en geeft ze een totaal nieuwe kijk op je persoonlijke stijl.

Een van de grootste leugens rondom kleding en er goed uitzien is misschien wel de overtuiging dat kleding oppervlakkig is. “Het wordt de hoogste tijd dat we in gaan zien welke invloed kleding op ons en onze omgeving heeft. We leren van alles over voeding en gezondheid, maar vrij weinig over kleding. Dat is niet alleen raar, maar ook zonde. Als je de taal van kleding leert spreken, wordt het heel makkelijk jezelf goed te kleden. Ik durf je zelfs te beloven dat je er gelukkiger van wordt,” aldus Meijers. 

Meer zelfvertrouwen met de juiste kleding

Met dit boek neemt Manon Meijers je mee op reis langs vernieuwende inzichten over kleding, uiterlijk, zelfvertrouwen en stijl. Aan de hand van deze inzichten en aansprekende voorbeelden leert ze je begrijpen waarom, maar vooral ook hoe je (toch) gelukkig kunt worden van kleding. Ze presenteert in dit boek haar methode om jou te helpen een geheel eigen, persoonlijke stijl te ontwikkelen. 

Lees ook:  4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Kennis en inzicht voor jou

“Ik heb met dit boek maar één doel en dat is om vrouwen, met de kennis en het inzicht die ik in vijftien jaar heb verzameld, opnieuw te laten kijken naar hun relatie met en tot kleding. Om vrouwen kennis te laten maken met wie zij van binnen zijn en hoe dat er vanbuiten uitziet”,  aldus Meijers. 

Praktisch toe te passen

Klinkt praktisch, is het dat ook? Na het boek gelezen te hebben kunnen we dat volmondig beamen. Zo wordt er antwoord gegeven op vragen als ‘wat is jouw kledingstijl’, en nog belangrijker: hoe je miskopen voorkomt (!). Er wordt uitgelegd waarom we shoppen (en verzamelen en onze kasten dus uitpuilen), er wordt aandacht besteed aan keuzestress (we hebben te veel keuze en daarom maken we slechte keuzes) en zelfs de invloed van het dragen van namaakproducten op je gedrag.

Kleding kan je zelfvertrouwen opkrikken

Graag delen we een paar quotes uit het boek met je: 

‘Ik vertel je echt niets nieuws wanneer ik je zeg dat kleding je zelfvertrouwen op kan krikken en dat zelfvertrouwen je gedrag positief kan beïnvloeden. Je mag alleen nooit meer onderschatten wat precies de impact is die kleding op je heeft. Het heeft invloed op je emoties, je gedrag, je interactie met anderen en dus uiteindelijk op hoe je dag verloopt. En misschien wel je leven. Er is genoeg reden om dieper te graven.’

Lees ook:  Duurzame mode is niet saai

‘Als we ontevreden zijn met het leven dat we hebben, proberen we met spullen vaak het leven te kopen dat we willen. Maar kleding gaat ons nooit de voldoening geven waar we naar op zoek zijn.’

Wist je dat de gemiddelde Nederlander honderd-drie-en-zeventig kledingstukken in de kast heeft hangen? En dat van alle items in onze kast we 71 procent maar één keer of vaker per jaar dragen? Schokkend, niet? 29 procent is dus, wat ik noem ‘vul-spul’. Dat zijn vijftig stuks die je al minstens een jaar niet gedragen hebt.’

‘Mode is een mindfuck….mode is een ratrace die je nooit kunt winnen. Door mee te doen met de mode zie je er net zo uit als iedereen. Je geeft daarmee het signaal af dat je hetzelfde bent als anderen. Stijl daarentegen is uniek en persoonlijk. Het laat zien wie jij bent. Het is niet voor even, maar voor de lange termijn. Stijl past niet bij een specifiek tijdsbeeld, het sluit aan bij iemands karakter.’

En tot slot: ‘Een eigen stijl geeft je orde in de chaos. Het schept rust en het zorgt ervoor dat je geen miskopen meer doet. Het is bovendien een stuk bevredigender, omdat je dan op een gegeven moment een kast hebt opgebouwd waarin alleen maar dingen hangen die je ook echt aan wilt trekken. Bovendien word jij er niet alleen een stuk mooier van, maar de wereld ook.’

Lees ook:  Hoe hou jij je sneakers schoon kunt houden!

Hulp bij het aanbrengen van kaders

Dit boek helpt je om kaders aan te brengen aan je stijl, je kledingkast en daarmee je koopgedrag als het gaat om kleding. Wij vermoeden dat je na het lezen van dit boek met een kritischer blik naar je kledingkast zal kijken. Sterker nog, we durven wel te stellen dat je een stuk gerichter kledingwinkels zult bezoeken en een stuk minder miskopen zult doen! Kijk, bespaart dit boek je nog een hoop geld ook!

Over de auteur

Manon Meijers werkt al vijftien jaar als fashion stylist en is zowel voor als achter de schermen bij verschillende tv-programma’s werkzaam. Met haar platform The Style Shrink focust ze op haar missie: vrouwen leren af te rekenen met een ongezond zelfbeeld en het weer leuk maken om ’s ochtends voor de kast te staan.

Kleed jezelf gelukkig

Auteur: Manon Meijers, ISBN: 9789021578033, Kosmos Uitgevers, onder andere verkrijgbaar via thestyleshrink.com

Mocht je van plan zijn om serieus met je garderobe aan de slag te gaan, dan hebben we nog wel een boekentip voor je.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

De beste beautytips voor je dagelijks leven

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings