Drink jij genoeg?

19/03/2019
308
Vocht huid

Een goed gehydrateerde huid ziet er jonger en frisser uit en reageert ook beter op huidverzorgingsproducten dan een vochtarme huid. Denk aan droge aarde: als je er water op giet, zal dit er in eerste instantie bovenop blijven liggen. Droge aarde kan water amper absorberen. Datzelfde geldt voor een droge huid: die kan de werkstoffen uit een serum of crème ook niet goed opnemen. Een huid die vocht tekort komt, kan dan ook helemaal niet optimaal profiteren van een (wellicht) dure crème. Zonde!

Maar dat is (helaas) nog niet alles. Vochttekort werkt niet alleen vroegtijdige veroudering in de hand, de huid zal ook gevoeliger worden en sneller reageren. Want hoe groter het vochttekort, hoe slechter de huidcellen functioneren. Gevolg: de vet-/vochtbalans raakt verstoord, de barrièrefunctie gaat achteruit en invloeden van buitenaf hebben vrij spel. Als de huid eenmaal geïrriteerd of beschadigd is, kan optimaal en volledig herstel alleen plaatsvinden als het vochtgehalte op peil is. Want de basis van herstel zit hem in een gezonde huidbarrière. Dus wat de irritatie ook is of welk huidprobleem er ook speelt: het vochtgehalte van de huid op peil brengen en/of houden is essentieel.

Pas als er voldoende vocht in de huidcellen aanwezig is, kan de huid optimaal functioneren en zich bezig houden met de processen die zich richten op herstel en genezing. Zorg daarom dat je dagelijks voldoende vocht binnenkrijgt (twee liter per dag) en je huid blijft stralen!

Meer lezen over een gezonde huid? Kijk dan hier.

Lees ook:  Een mooiere huid en meer energie door de juiste voeding

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Hoe zorg je voor hygiëne in schoonheidssalon?

Meroda Changing Foundation review

Voorbereid de herfst in

Natuurlijke schoonheid: alles over wimpers

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings