Weg met donkere kringen onder je ogen

23/01/2020
31

Was je gezicht met koud water

Begin de dag met je gezicht te wassen met een zachte cleanser en lauw tot koud water. Koud water stimuleert de bloedsomloop en geeft je huid een mooie gloed. Ook vermindert koud water een ‘puffy’ gezicht. Daarom is het beter om je gezicht na het douchen te wassen, omdat je anders te warm water gebruikt voor je gezicht en dat droogt de huid te veel uit. 

Dagcrème

Breng een dagcrème aan over je hele gezicht en dep een oogcrème of dagcrème onder je oog. Dit helpt om je make-up meer gelijkmatig aan te brengen.

Primer

  • Een primer kun je onder je foundation gebruiken of als alleenstaand product. Het zorgt voor een gelijkmatige huid en laat je make-up langer op z’n plaats. Je kunt verschillende soorten primers gebruiken:
  • Als je een droge huid hebt, kun je een verzorgende primer gebruiken die het vochtgehalte op peil brengt.
  • Heb je een doffe huid, gebruik dan een primer met een glansje.
  • Een vette huid? Dan is een matterende primer iets voor jou.
  • Je kunt ook kleurcorrigerende primers gebruiken. Een voorbeeld: Veel rood in je huid? Dan is een groene primer voor jou geschikt om de roodheid te verminderen.      

 

Foundation

Kies een foundation die past bij je huidskleur en type huid. Dit is slechts een basis voor je concealer, dus probeer niet met de foundation de donkere kringen onder je ogen weg te werken. Je kunt foundation gebruiken om straks minder concealer nodig te hebben en om dus een natuurlijker effect te krijgen. 

Lees ook:  Halotherapie; gezonder met zout

 

Concealer

Ga voor een iets lichtere tint concealer dan je eigen huidskleur. Zet kleine puntjes concealer onder je oog vanaf het puntje van je oog in de richting van het andere puntje van het oog. Dep met je vinger of make-upsponsje tot het product in de huid geblend is. Wrijf de concealer niet over de huid, want dan heb je kans dat het ongelijk wordt aangebracht. 

Zie je nog steeds donkere kringen? Probeer dan een ‘color correcting’ concealer voor het aanbrengen van je foundation en normale concealer. Gebruik bij een lichte huid een perzik- of abrikooskleurige concealer als tegenhanger van de blauwe tonen, heb je een mediumkleurige huid, probeer dan een oranje concealer. Donkere huiden kunnen donkeroranje of rode concealer gebruiken. 

Poeder

Poeder je concealer af door zachtjes de poeder onder je ogen te deppen. Dit camoufleert de kringen nog een beetje meer en zorgt ervoor dat de make-up langer blijft zitten. 

Make-up

Met de rest van je dagelijkse make-up laat je de concealer meer ‘verdwijnen’. Breng wat glanzende beige of witte oogschaduw in de binnenste hoeken van je ogen aan voor een ‘wakkere’ blik. 

Vergeet ook geen highligher te gebruiken op je jukbeenderen. Weg met die donkere plekjes!

 

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

De zomertrends van 2022

Tips om er goed uit te zien op een foto

Een ontspannen verhuizing

5 tips om zelfverzekerder te zijn in een bikini

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings