Voor je bleke snoetje; bronzers, bruiners en meer...

03/01/2019
12

Guerlain

Guerlain is het een van de oudste parfumhuizen ter wereld. Behalve fantastische geuren, heeft Guerlain ook een prachtige skincare- en make-uplijn. In deze lijn zit een mooie serie bronzers, waarvan de Terracotta Light de nieuwste is. ‘Een kusje van de zon’ noemt Guerlain dit product. De Terracotta Light is een poeder, maar dan met een mix van antioxiderende bestanddelen, vitamine C en E en dynamiserende mineralen die de huid beschermt tegen vrije radicalen en luchtvervuiling. Het poeder wordt opgebracht na de dagverzorging. Het voelt lekker licht aan en geeft direct een stralende huid, alsof je (inderdaad) een kusje van zon hebt gehad. Opvallend is dat dit poeder aangenaam ruikt door gebruik van ylang-ylang en oranjebloesem. Zoals altijd bij Guerlain is de verpakking erg fraai. Ook op de set werkt deze bronzer erg fijn. De bronzer zorgt ervoor dat het model een extra accentje krijgt, maar je ziet eigenlijk niet dat je een product hebt gebruikt.

Guerlain Terracotta Light

Guerlain Terracotta Light

Guerlain Terracotta Light €49, www.guerlain.nl

Lancaster

Oranje is natuurlijk de huiskleur van Lancaster en die vinden we ook terug in de degelijke verpakking van deze bronzer. Oranje is bij een bronzer op zich een gevaarlijke kleur, want te een te oranje kleur op het gezicht is natuurlijk niet goed. Vroeger zeiden we dan altijd dat iemand te veel worteltjes had gegeten. Uiteraard is dat bij Lancaster niet het geval. Van een oranje gloed is geen sprake bij gebruik van dit product. Natuurlijk moet je doseren en niet te veel opbouwen, want dan wordt het onnatuurlijk. Deze bronzer - met de naam Sun Sensitive Invisible Compact Cream - is eigenlijk niet echt een bronzer. Het is een crème met een poederachtige finish en het geeft een heel natuurlijke kleur en glans. Hij beschermt de huid ook nog eens (SPF 50) tegen de zon, maar ook tegen de schadelijke effecten van (infrarood) licht (denk aan bijvoorbeeld computerschermen). En daarmee heeft deze ‘bronzer’ die dus eigenlijk geen bronzer is, een absoluut unique selling point.    

Lancaster Sun Sensitive Invisible Compact Cream

Lancaster Sun Sensitive Invisible Compact Cream

Lancaster Sun Sensitive Invisible Compact Cream €28  

Lees ook:  Juliette den Ouden: Hoe het allemaal begon...

Vita Liberata

Als je geen zin in de zon hebt (om wat voor reden dan ook) en je vindt een zonnecentrum of zonnebank te veel gedoe, maar je wilt toch een lekker kleurtje, dan zijn er heel veel oplossingen. Relatief nieuw in Nederland is Vita Liberata, een van oorsprong Iers merk waar veel internationale celebs hun zonnige kleurtje vandaan halen. De Body Blur is het nieuwste product en is net als alle producten van Vita Liberata op organische en biologische leest geschoeid. Deze prettig smerende crème (in drie tinten) kan zowel op het lichaam, als op het gezicht gebruikt worden. Het laat direct een mooie zonnig bruine kleur achter met een best natuurlijk ogende glow. De Bodyblur smeert op harige gebieden wel iets minder, een extra reden dus om te zorgen voor een onthaarde huid. De Body Blur droogt snel en is dus ook op de set goed te gebruiken. Als je er niet direct kleding aantrekt, maar even een paar minuutjes geduld hebt, laat het geen vlekken na.

Vita Liberata Body Blur

Vita Liberata Body Blur.


Vita Liberata Body Blur €37,50, www.esthetichealth.nl

Max Factor

Een lifesaver op zakformaat, aldus Max Factor. Dat is nogal een uitspraak en reden genoeg voor ons om dit product, de Facefinity Compact, aan een kleine test te onderwerpen. Een lifesaver is het niet, om maar gelijk met de deur in huis te vallen (zou ook niet weten hoe ze een leven zouden kunnen redden, maar dat terzijde). Wat is het dan wel? Het is een compacte en vooral zeer praktische en goed werkende mattifier of foundation. Dit product heeft een wat poederachtige finish, maar werkt eigenlijk net zo dekkend als een foundation. Je kunt makkelijk in laagjes opbouwen, zodat je het juiste resultaat qua kleur krijgt. Als je voor gebruik nog een vloeibare foundation wilt gebruiken, dan kan dat, maar je kunt dit product ook solo gebruiken. Heb je weinig tijd in de ochtend, dan is dit een perfect product, want in een handomdraai zie je er stralend uit. Facefinity voelt lekker licht en ademt ook goed en belangrijk, het blijft ook mooi lang zitten (terwijl het eenvoudig weer te verwijderen is). Het past makkelijk in de tas of in jaszak en je kunt het overal snel, bijna op gevoel, even aanbrengen of bijwerken.

Max Factor

Max Factor Facefinity Compact.


Max Factor Facefinity Compact €16,99,  www.maxfactor.nl

Lees ook:  Tested: Previa Curlfriend lijn

Ingrid Burger en Pierre Meij zijn eigenaar van ColorCrew, een agency in Beauty in Alkmaar. Voor diverse opdrachtgevers (cosmeticabedrijven) verzorgen zij dagelijks personeel voor events, (in-store)promoties, counters en/of winkels. Daarnaast zijn zij beautyjournalist en verzorgen ze publicaties over ontwikkelingen in de wereld van Beauty. 

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

De beste beautytips voor je dagelijks leven

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings