Volle(re) wimpers

21/12/2018
17

De lengte van de wimpers is altijd ongeveer een derde van de breedte van het oog. Dat is de optimale lengte om de luchtstroom naar je oog te minimaliseren. Wimpers zijn heel gevoelig voor aanraking en geven het signaal aan de hersenen om in een reflex het oog dicht te knijpen om het te beschermen.

Lang en vol

Lange, volle wimpers vinden we mooi. Met mascara of nepwimpers kun je een heel eind komen. Er zijn verschillende wimperserums op de markt met werkzame stoffen die de wimpergroei zouden bevorderen.

Wimperextensions

Grote trend van de afgelopen jaren zijn wimperextensions. Wimperextensions zijn semi-permanente wimperhaartjes van anti-allergisch materiaal. Er zijn verschillende systemen. Met sommige systemen worden er kleine plukjes nep-wimperhaar tussen de eigen wimpers gezet. Met de one-by-one techniek worden de extensions één-voor-één aan de eigen wimperhaar vastgemaakt met een flexibele, onzichtbare lijm. Elk wimperhaartje wordt zo verlengd, wat een heel natuurlijk resultaat geeft. De extensions zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, diktes en lengtes. Wimpers hebben een groeicyclus van twee tot drie maanden. Vervolgens valt de wimper uit en groeit er een nieuwe wimper. Een wimperextension blijft ongeveer een tot twee maanden zitten.

3D Lashes

Een andere techniek is 3D (of 6D) lashes, waarbij je niet één extension per eigen wimperhaar plaatst, maar een plukje ultrafijn haar. Dit geeft nog meer volume en een multidimensionaal effect. Wimperextensions kunnen een uitkomst zijn voor mensen met heel weinig wimperhaar. Voordelen van wimperextensions zijn dat ze een natuurlijke uitstraling hebben, bestand zijn tegen regen, lichaamsvocht en zon en dat je geen mascara en wimperverf meer nodig hebt.

Lees ook:  Mystery Visit: horror kappers, ze bestaan!

Liever meer aandacht voor je wenkbrauwen? Daar hebben we ook een artikel over.

Door: Saskia Petiet, bewerking: Jacha Rootlieb, fotografie via Getty Images

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

Meer tevreden zijn met je eigen lichaam

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings