Visie op kleur: Marleen Bosman

30/11/2019
12

“Met de juiste kleur breng je accenten aan die iemand van nature mist en je versterkt zijn of haar huidskleur. Dat hoeft niet gelijk enorm heftig te zijn, met subtiele tonen creëer je juist een sparkle. Ik ben van de natuurlijke kleuren als het gaat om consumenten, tijdens wedstrijden kijk ik juist hoe je met heftigere kleuren iemand mooier maakt. Dat is zo interessant; wat kunnen we uit kleur halen in al z'n extremiteit en iemand toch mooier maken? Overigens staat de kwaliteit van haar altijd voorop: dat moet glanzend en gezond ogen voor het beste eindresultaat.”

 

Toverkleuringen

“Niet alleen de klant, ook ikzelf moet blij worden van een kleuring. Soms blijkt een wens uiteindelijk niet te werken of dan denkt een klant iets te willen wat naderhand helemaal niet het geval is. Ze zien een plaatje op Instagram en denken: 'tof, dat wil ik ook!', maar kijken niet door mijn ogen. Vaak snap ik de sfeer van een plaatje wel, maar ik neem ook de huidskleur van iemand mee, ik bekijk hun haarstructuur en ik vraag naar hun haarroutine. Als het niet past, raad ik het af. Je kunt niet van kleurhoogte 3 naar het allerlichtste blond in een sessie; dat is bijna onhaalbaar. Vooraf zeggen ze dat ze dat snappen, maar als ze het warme blond na de behandeling zien vinden ze het toch te warm. Duidelijk communiceren van tevoren en feedback over die uitleg vragen is daarom heel belangrijk. Er zit nu eenmaal een max aan wat je kunt, kappers zijn geen tovenaars.”

Lees ook:  Win: een set van Source Essentielle, professionele haarverzorging

 

Color coaching

“Een van mijn favoriete haarkleuringen van de afgelopen tijd was er eentje waarin ik als color coach heb gewerkt. Mijn collega Amber Saft heeft vorig jaar de ColorVision Gold Award van Wella Professionals gewonnen, ik heb haar daarbij gecoacht. Dat was een korte, heel sterke vrouwelijke sexy coupe waarin alles samen kwam. De huidskleur van het model werd gecomplementeerd, de kleuren – peach, pink, blond met geel en turquoise – waren fel en toch draagbaar. In de salon zijn we enorm van het teamwerk: het was Ambers kleuring en ik heb haar daarin gecoacht.”

 

Zelf kijken

“Bewaak altijd de kwaliteit van het haar. Kijk naar de haarstructuur en wat jij vindt dat het haar aankan. Dan is het soms nodig om de wens van de klant te negeren, zeker wat betreft blondkleuringen. Ik krijg best veel kapot haar in mijn zaak, dan komen ze uit een andere salon naar ons toe. Laatst nog: een klant van ons gaat volgend jaar trouwen en wilde lichtblond haar, maar ging voor een goedkopere optie. Goedkoop is duurkoop en haar haar was dan ook verpest. Van haar kapsel heb ik een supermoderne, sexy coupe in frisblond gemaakt en ik heb de lengtes goed verzorgd. Ze ging superblij de deur uit, ondanks dat het korter was. Veel vrouwen willen het niet kort geknipt, maar als je goed communiceert dan merken ze dat kort ook heel vrouwelijk kan zijn. Dat heeft te maken met het zoeken naar de juiste vorm en de beste kleur. Ze moeten de deur uitgaan en zeggen: dat ben ik.” 

Lees ook:  Nederlandse Haarstichting en Treatwell werken samen: ‘Doneer je Haar’

 

Persoonlijk palet 

“De trend voor komend seizoen is dat er niet één trendkleur is, dat komt door de hang naar authenticiteit. Als er een kleur in is, wil vijf van tien mensen het niet meer, we willen allemaal uniek zijn. Nu gaan we wel van het pink en peach palet af en meer naar yellow-achtige tonen en violet en lavendel. Maar boven alles zijn er simpelweg geen trends, het gaat om de behoefte van de individu. Vanuit daar ga je creëren.”

 

www.bosmanalkmaar.nl

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

Meer tevreden zijn met je eigen lichaam

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings