Visie op kleur: Agnes Westerman

16/11/2019
18

“De perfecte kleur is helemaal in balans met jouw coupe, je gezicht, je persoonlijkheid en hoe je je voelt. Je moet je goed voelen bij het eindresultaat en dat uitstralen. Dat geldt zowel voor de modellen die ik tijdens een show kleur als mijn klanten in de salon in Dalen.” 

 

Niet aan beginnen

“Voordat ik kleur luister ik naar iemands ideeën. En ik bekijk wat überhaupt mogelijk is of waar ik met een stappenplan naartoe kan werken. Hebben we een go, dan ga ik absoluut mijn best doen. Maar krijg ik te maken met onrealistische wensen of een kleur die echt niet bij iemand past, dan adviseer ik om iets anders te doen. We hebben het over mijn expertise en ik moet achter mijn werk staan. Heb je zwart haar en wil je naar ijzig wit? Daar begin ik niet aan, of we maken een stappenplan als het haar het toelaat. Terwijl ik echt wel van grote uitdagingen zoals kleurcorrecties na thuiskleuringen houd. Als expert vind ik dat ik het recht heb om ergens niet aan beginnen en dat doe ik niet als iets echt niet kan, of echt niet past.”

 

Bang voor grijs 

“Tegen klanten in mijn stoel zeg ik juist dat ze niet bang moeten zijn voor grijs haar. Ik kan hun grijze kleur opfrissen of krachtiger maken waardoor ze alleen maar mooier worden. Grijs verdoezelen kan soms juist minder mooi zijn, want een haarkleur moet passen bij de huid en die verandert naarmate je ouder wordt. Gelukkig zien klanten dat tegenwoordig in, mensen hebben minder problemen met grijs, er is een tijd geweest dat grijs haar voor pure paniek zorgde.  

Lees ook:  De vele voordelen van lavendelolie

 

Perfecte (blond)plaatje

“Ik houd ervan om het perfecte blond te creëren. Blond wordt gauw te geel of vlekkerig. Het is zeker niet het enige wat ik mooi vind om te doen, maar ik word ook tijdens internationale klussen regelmatig voor blond geboekt. De uitdaging is gewoon heel gaaf, dat iemand de stoel uitloopt en het blond is super mooi gelukt: of dat nou full blond is, highlights of balayage.”

 

On trend

“Dit najaar vind je trends in elke haarkleur. In blond is dat de frisse look, niet te grijs maar clear blond, zonder geel- of grijstinten, dus echt fris en clear. Zwart kent veel donkerbruine neutrale tinten. En ik zie veel roodnuances met rose- en kopertinten. Pastel blijft dit najaar, maar dan egaler, met root shading, minder regenboogkleurtjes en niet zo schreeuwerig. Dit najaar ligt er een grijzige gloed overheen, het oogt wat gepoederd.”

 

www.teamtwins.nlhttp://www.teamtwins.nl

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

De beste beautytips voor je dagelijks leven

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings