Vet belangrijk

20/08/2019
15

De auteurs geven aan dat niet altijd elk pondje door het mondje gaat, maar dat mensen met obesitas meerdere problemen kunnen hebben. Alleen meer bewegen en minder eten helpt daarbij meestal niet, wel het onderzoeken van en aanpakken diverse mogelijke oorzaken. 

Nut van vetweefsel

De gedreven arts-onderzoekers Mariëtte Boon en Liesbeth van Rossum bespreken onder andere het nut van vetweefsel (want dat is er zeker), hoe vetverbranding werkt, hoe overgewicht zich kan ontwikkelen en dat het niet makkelijk is om af te vallen. Zo kan te weinig slaap, chronische stress en het niet makkelijk kunnen ontspannen bijdragen aan (ernstig) overgewicht. Net als bepaalde medicijnen. Als duidelijk is welke oorzaken een rol spelen bij licht overgewicht kunnen leefstijladviezen helpen. Bij obesitas is meestal professionele hulp noodzakelijk.

Het boek is een aanrader: het leest makkelijk weg en geeft veel wetenschappelijk onderbouwde inzichten en makkelijk toepasbare tips.

Benieuwd naar (een deel van) de inhoud van dit boek? Uitgeverij Ambo/Anthos biedt je een gratis fragment aan. Ook vind je op die pagina alle informatie over de auteurs van het boek.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

Meer tevreden zijn met je eigen lichaam

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings