Van kanker word je niet mooier

12/12/2018
23

Dr. Carolien Smorenburg, internist-oncoloog (Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis) onderschrijft het belang van uiterlijke verzorging bij kanker. “Bij goede zorg tijdens de behandeling van kanker hoort ook goede zorg voor je uiterlijk, omdat dat bijdraagt aan je eigenwaarde en je zelfvertrouwen.”

Positieve aandacht maakt het verschil

Ingeborg van de Kamp kreeg te maken met borstkanker. “Na de diagnose schiet je in eerste instantie in de overlevingsmodus. Tijdens de behandeling verloor ik niet alleen mijn haren, wimpers en wenkbrauwen, maar ook het vertrouwen in mijn lichaam. Bij een workshop uiterlijke verzorging bij kanker was er weer positieve aandacht voor mijn uiterlijk. Dit gaf hernieuwd zelfvertrouwen en nieuwe energie. Ik voelde me weer helemaal Ingeborg!”

Look Good Feel Better

Petra Odenthal, directeur van stichting Look Good Feel Better, wil voor meer vrouwen zoals Ingeborg het verschil maken. “Ik vind het verdrietig dat vrouwen aangeven niet naar buiten te durven omdat ze bang zijn dat anderen kunnen zien dat ze kanker hebben. Wij willen en kunnen ze graag helpen. Met workshops in ziekenhuizen, waarin vrouwen samen met anderen aan de slag gaan met huidverzorging en make-up. Maar ook met kleur- en stylingadvies, individuele behandelingen en door praktische tips te geven … er kan heel veel.” Vrouwen met kanker voelen zich hierdoor gesterkt. Ze krijgen meer zelfvertrouwen. Dit draagt positief bij aan het sociale, maatschappelijke en professionele welzijn. ‘Er niet ziek uitzien’ is daarbij van onschatbare waarde.

Lees ook:  Haartrends winter 2019

Meer weten?

Stichting Look Good Feel Better wil mensen met kanker meer zelfvertrouwen geven door middel van uiterlijke verzorging. Zij geeft hierbij informatie en advies aan patiënten, professionals en publiek. Met workshops in bijna 75 ziekenhuizen en circa 500 beautyprofessionals die zich door heel Nederland vrijwillig inzetten, is deze non-profit organisatie uitgegroeid tot een landelijk platform waar mensen met kanker terecht kunnen voor support als hun uiterlijk verandert.

https://www.lookgoodfeelbetter.nl/

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

De beste beautytips voor je dagelijks leven

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings