Tested: Previa Curlfriend lijn

15/02/2019
55

Krulhaar lijkt zo makkelijk, maar in de praktijk is het enorm veel werk. Blij was ik dan ook dat er weer een merk op de markt kwam met een speciale lijn voor krulhaar: Previa Curlfriends, een (bijna) natuurlijk Italiaans merk. En ik mocht zowel de luscious curls shampoo als de Organic borage glycerides luscious curls conditioner (zo dat is een mond vol) testen. Lucky me!

Wat zegt het merk er zelf over: Speciaal voor krullend haar ontwikkelde Previa haar unieke Curlfriends lijn: een haarverzorgingslijn specifiek voor curly hair. Kroezend haar is verleden tijd dankzij natuurlijke ingrediënten zoals de ultra hydraterende macademia-olie en aloë vera. Deze ingrediënten sluiten de haarschubben die kenmerkend zijn voor frizzy, krullend haar. Hello perfect waves!’ Klinkt goed toch?

Wat ik er van vond: Het was wel even wennen vergeleken met wat ik normaal gebruik. Het viel me wel op dat ik maar een klein beetje hoefde te gebruiken. Ik gebruikte de eerste keer duidelijk te veel. Ik vond de geur niet heel specifiek, het heeft iets zoet/fruitigs. Mijn haar voelde na het uitspoelen erg schoon en erg stroef aan. Het had echt behoefte aan een conditioner. Die bracht ik aan volgens de gebruiksaanwijzing op gewassen en drooggedept haar en heb ik vijf minuten laten inwerken. Het uitkammen van mijn haar met de conditioner ging wat lastig. Na het grondige uitspoelen voelde mijn haar ook niet heel zacht aan.Ik heb het aan de lucht laten drogen en moest mezelf bedwingen niet aan mijn haar te zitten. Het droogde nogal kroezig en luchtig op en dan ben ik geneigd er producten in te doen en mijn krullen te modelleren (lees: trekken en duwen). Ik gebruik altijd nog leave-in producten, dus zonder was even wennen. Toen mijn haar helemaal droog was, leek ik (vond ik zelf) toch een beetje op een koningspoedel maar mijn omgeving dacht er anders over. “Wat ziet je haar er zacht uit zeg. Prachtig!” Er waren zelfs mensen die er even aan moesten voelen. Mmm, dat was wat minder.

Lees ook:  Weg met donkere kringen onder je ogen

 

Aangezien mijn haar de volgende dag nooit goed zit, maak ik het altijd weer helemaal nat. Mijn natte haar voelde wat vettig aan, alsof er nog product in zat, terwijl ik het net gewassen had en grondig had uitgespoeld. Waarschijnlijk komt dit door de graaneiwitten die er in zitten. Ik heb de conditioner ook geprobeerd met een andere shampoo, maar dat werkt dus niet. Je hebt echt beide producten nodig voor het fluffy effect.

Conclusie: Het is even wat anders dan ik gewend ben, maar het maakt je krulhaar echt luchtig en fluffy. Ik denk dat ik er wel aan kan wennen en mijn innerpoedel moet omhelzen. Alleen mijn omgeving nog even africhten: do not touch my hair! Blaf!


Wil je meer weten over de natuurlijke ingrediënten in deze shampoo, lees dan hier.

De verpakkingen van Previa zijn gemaakt van ecologische materialen. De gecertificeerde en biodynamische actieve bestanddelen zijn vanwege het respect voor mens en milieu met behulp van gepatenteerde innovatieve technologische processen geëxtraheerd en gemengd.

Previa Curl Friends ShampooPrevia Curl Friends Conditioner

Previa, Curlfriends, Luscious Curls Shampoo, 250 ml. verkoopadviesprijs 19,95 euro, Luscious Curls Conditioner, 200 ml., verkoopadviesprijs 23,95 euro.

Verkrijgbaar bij kappers die met Previa werken.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

Meer tevreden zijn met je eigen lichaam

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings