Step-by-step make-up voor roodharigen

16/01/2020
147

Stap 1

Allereerst wordt de gevoelige huid goed gereinigd. Vervolgens gebruikt Jolijn de vitaminespray (van hannah). Daarna brengt ze een hydraterende crème aan. Als basis voor de make-up gebruikt ze een HD primer. Dit legt een laagje tussen de huid en de make-up en zorgt ervoor dat de make-up de hele dag mooi blijft zitten. Let er op dat deze niet te vet is, want anders hecht de make-up niet goed.

Stap 2

Model Jessica heeft een prachtige en ietwat rode huid met veel sproetjes. Deze worden niet weggewerkt want het benadrukt haar natuurlijke schoonheid. Voor de lichte oneffenheden en schaduwen in het gezicht wordt een vaste concealer gebruikt die twee tinten lichter is dan haar huidskleur. Deze brengt Jolijn heel dun aan. Ze gebruikt de ‘no transfer’ fluid foundation van Make-Up Studio. Deze dekt redelijk, maar behoudt een natuurlijke uitstraling. De foundation is op siliconenbasis en hoeft daarom maar minimaal te worden afgepoederd met een transparant poeder. Dit is ideaal voor deze wat gevoelige huid. Met de warme bronzing powder Lumière van Make-Up Studio brengt Jolijn wat meer kleur aan op de appeltjes van de wangen. Hierdoor is geen blush meer nodig. Met highlight powder licht ze de jukbeenderen en neusrug op, waardoor er een natuurlijke glans ontstaat. 

Stap 3

Om de wenkbrauwen egaler te maken, vult Jolijn deze eerst in met de brow definer van Make-Up Studio (donkerbruin). Hiermee probeer ze deze ook symmetrischer te maken, omdat ze iets van elkaar afwijken. Door het vervolgens luchtig over te trekken met de Pro brow gel liner, wordt de kleur wat meer dekkend en gefixeerd, zodat het keurig blijft zitten gedurende de dag. Daarna borstelt ze de wenkbrauwen wat omhoog, om een wat nonchalante look te creëren. Jessica heeft blauw/groene ogen met een koele ondertoon, die Jolijn benadrukt met een blauw/groen lijntje onder de ogen. Vaak hebben roodharigen groene of bruine ogen, dus kleuren met een warme ondertoon, waardoor het mooi is om warme tinten te gebruiken. Het lijntje wordt aangezet tussen de wimperaanzet en loopt naar de binnenste ooghoek toe weg, zodat het accent op de buitenkant ligt. Hiervoor gebruikt ze de Eye Definer van Make-Up Studio (turquoise). Deze hoef je niet te fixeren en blijft dus lang zitten. 

Lees ook:  Cadeautje van Sothys, voor jou

Stap 4

De ogen zijn aangezet met een warme koperkleurige oogschaduw. Deze benadrukt samen met het lijntje onder het oog nog eens extra de kleur van de ogen. Het accent wordt gelegd op de buitenzijde van het bovenooglid, waardoor de natuurlijke ‘cat eye’ nog meer geaccentueerd wordt. De wimpers worden gekruld met een warme wimperkrultang. Daarna worden twee lagen mascara aangebracht.

 

Stap 5

Met een lippotlood omlijnt en corrigeert Jolijn de lippen. Hiervoor gebruikt ze een perzik/koperachtige kleur. In het midden van de boven- en onderlip brengt ze wat highlightpoeder aan om meer volume te creëren. De lippen worden ingevuld met de perzik/koperkleurige paint gloss van Make-Up Studio. Dit is een zeer dekkende en glanzende lipgloss. Spray het geheel nog even na met een fixing spray, zodat deze mooie make-up de hele dag goed blijft zitten. 

 

Wil jij nou juist wèl van je sproetjes af of vlekjes op je huid camoufleren? Check dan deze step-by-step van Jolijn. Ze maakte trouwens nog veel meer mooie step-by-steps, wat te denken van deze make-up voor de donkere huid ?

Visagie en tekst: Jolijn de Jong @ DE Visagieschool, fotografie: Sacha Barnard, model: Jessica den Outer 

Zelf professioneel aan de slag met visagie? DE Visagieschool biedt professioneel en internationaal erkende beroepsopleidingen op het vakgebied van Visagie, Grime (SFX) & Hairstyling. DE Visagieschool is gevestigd in Amsterdam, Den Haag, Breda en Nijmegen.
Voor meer informatie: www.DEvisagieschool.nl.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

De zomertrends van 2022

Tips om er goed uit te zien op een foto

Een ontspannen verhuizing

5 tips om zelfverzekerder te zijn in een bikini

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings