Step-by-step egale huid

06/03/2019
16

step by step egale huid 1 = voorfoto

Het model voor.

step by step egale huid 2

Stap 1, foundation

Voordat ik met de foundation begin, zorg ik er voor dat de huid van het model lekker geprept is. Ik maak de huid dan ook goed schoon en breng een hydraterende crème op. Als deze even is ingetrokken breng ik een primer aan. Primers heb je in heel veel verschillende soorten, ik kies nu voor de primer van Pupa die de roodheid in het gezicht van het model verzacht. Dit doe je met een groene corrector kleur! Nu kan ik de foundation aanbrengen en haar huid krijgt hierdoor een mooie, egale teint.

step by step egale huid 3

Stap 2, concealer

Om de ogen nog een extra frisse uitstraling te geven, breng ik onder haar ogen een concealer aan. Ik kies voor twee tinten lichter dan haar eigen huidskleur zodat de diepte mooi naar voren wordt gebracht. Ik poeder het geheel af met een losse transparante poeder. Omdat de poeder uit vele fijne deeltjes bestaat, zal deze heel natuurlijk op haar huid liggen zonder een masker-effect te creëren. Een tip is wel om echt altijd een poeder erover heen te doen want hiermee fixeer je je foundation en blijft deze goed zitten!

step by step egale huid 4

Stap 3, de wenkbrauwen

Dan de wenkbrauwen: ik wil deze zo natuurlijk mogelijk laten, maar we kunnen wel wat corrigeren. Ik gebruik hiervoor een potloodje waarmee ik hele fijne lijntjes kan trekken zodat het net haar natuurlijke wenkbrauw haartjes lijken. Om zo natuurlijk mogelijk te werken, teken je dan ook de haartjes mee in de groeirichting.

Lees ook:  Gezonder door betere communicatie

step by step egale huid 5

Stap 4, de ogen

Op de ogen breng ik een primer aan. Deze is speciaal voor onder de oogschaduw. Dit voorkomt dat de make-up snel in de fijne lijntjes gaat zitten. Haar ogen hebben een prachtige blauwe kleur en dit gaan we natuurlijk extra accentueren. Met een blendingkwast zet ik een vleugje van een roze tint over haar arcadeboog. Daarna zet ik in de ooghoek met een donkerbruin potlood een dun lijntje neer dat ik vervolgens naar binnen toe vervaag. Ook dit fixeer ik met een poederproduct waardoor hij een mooie blending krijgt op het oog. Dit doe ik ook onder het oog. Vervolgens zet ik hier de roze tint tegenaan om het mooi tot een geheel te maken. Op het bewegend ooglid komt nu een matte off white tint en deze breng ik ook aan net onder haar wenkbrauw.

step by step egale huid 6

Stap 5, blush en lippen

Ik kies voor de blush en de lippen voor een tint met een roze ondertoon. Dit geeft haar direct een jeugdige en frisse uitstraling.

 

Het eindresultaat: een frisse uitstraling en een prachtig egale huid!

Tekst: Sascha Koninkx, concept en make-up: Sascha Koninkx, model: Desiree Klinckhamers

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

De beste beautytips voor je dagelijks leven

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings