Step-by-step: Classy forty!

07/01/2019
8

“Het aanbrengen van make-up bij een model van veertig jaar of ouder is altijd wat complexer dan een jong model”, vertelt Jolijn. “De huid is vaak droger en dunner en je ziet de eerste rimpels rondom de ogen. Dit is een reden om de basis van de make-up minimaal te houden en het accent op iets anders te leggen. Bijvoorbeeld de prachtige mond en/of ogen die nog geen tekenen van veroudering vertonen.”

step-by-step visagie

Stap 1.

Stap 1: Ik reinig de ietwat droge huid van model Daniéla (44) grondig. Ik gebruik vervolgens een vitaminespray en ik breng ik een hydraterende crème aan. Als basis voor de make-up gebruik ik een primer met een kleine glans. Dit zorgt al voor een optisch rimpel-verminderend effect. Let op! Gebruik niet te veel glans, want dat kan ook rimpel-versterkend werken.

step-by-step visagie

Stap 2.

Stap 2: Model Daniéla heeft voor een prachtige huid. Hier en daar vind je wat natuurlijke plooitjes. De pigmentvlekjes - voornamelijk op haar voorhoofd - zijn zo minimaal dat ik het camoufleren aan de foundation overlaat. Ik breng dus enkel wat concealer aan waar er een natuurlijke schaduw valt: onder het oog, rondom de neusvleugels en mondhoeken. Dit doe ik met een vloeibare concealer die rond de twee tinten lichter is dan haar huidskleur. De eigenschappen van een vloeibare concealer zijn vaak dat ze de plooitjes rondom het oog optisch doen verminderen en dat ze licht-reflecterende deeltjes bevatten, waardoor de schaduwen lijken te verminderen. Met een luchtige vloeibare foundation in de kleur van haar huid, egaliseer ik de rest van haar gezicht. Ik poeder het geheel minimaal af met een transparante poeder en met een bronzing poeder breng haar gezicht en hals op kleur. Doe dit luchtig op de wangen, voorhoofd en puntje van de neus/kin. Op het onderste gedeelte van haar jukbeen breng ik ook alvast een perzikkleurig blusher aan.

step-by-step visagie

Stap 3.

Stap 3 (oogmake-up): Ik kies voor een sterke, klassieke make-up. Daniéla kan dit goed hebben met prachtige bruine ogen. Allereerst omlijn ik haar ogen met een zwart kohlpotlood en breng ik dit lekker dik aan. Het accent leg ik al op de buitenzijde van haar oog. Met een schoon penseeltje blend ik deze naar buiten toe uit. Met een donkerbruine oogschaduw fixeer ik vervolgens het potlood om uitlopen te voorkomen. Dit geeft overigens een ‘smokey’ effect.

step-by-step visagie

Stap 4.

Stap 4 (oogmake-up): De arcadeboog heb ik aangezet met herfstkleurige/donkerbruine matte oogschaduw. Op het ooglid heb ik een mosgroen glans aangebracht. Deze benadrukt nog eens extra de kleur van haar ogen. Het accent leg ik op de buitenzijde van haar bovenooglid en arcadeboog. Ik werk naar boven uit (blenden), waardoor haar oog geopend wordt. Onder het hoogste punt van haar wenkbrauw breng ik een highlighter aan (lichter dan huidskleur!) Onder haar oog breng ik ook mosgroene glansoogschaduw aan voor het feestelijke effect.

step-by-step visagie

Stap 5.

Stap 5: Ik werk haar ogen af en kleur haar binnenooghoek in met zwarte kohl. Daniéla kan dit heel goed hebben! Vervolgens breng ik twee lagen mascara aan. Kunstwimpers zijn niet nodig omdat zij prachtige wimpers van haarzelf heeft. Daniéla heeft mooie, volle en gekleurde wenkbrauwen. Ik wil ze iets egaler maken en vul deze minimaal in met de Browdefiner van Make-up Studio (middelbruin). Hiermee probeer ik ze ook meer symmetrisch te maken, omdat ze iets van elkaar afwijken. Door het vervolgens luchtig over te trekken met de Pro brow gel liner van Make-up Studio, wordt de kleur wat meer dekkend en gefixeerd, zodat het keurig blijft zitten gedurende de dag.

step-by-step visagie

Stap 6.

Stap 6: Ik kies voor een warme lipkleur (herfst bruin/koper) Met een lippotlood omlijn en corrigeer ik de lippen van Daniéla en probeer ik het volume te accentueren door net iets buiten haar eigen liplijn te werken. De lippen vul ik daarna in met de een bruin/koperkleurige Paint Gloss van Make-up Studio. Dit is een zeer dekkende en glanzende lipgloss. Ik spray de gehele make-up nog even af met fixingspray, zodat de make-up de gehele dag goed blijft zitten.

Lees ook:  Tien tips voor een langer en gelukkiger leven...

Met dank aan Jolijn de Jong van DE Visagieschool en model Daniéla Cupello.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

Meer tevreden zijn met je eigen lichaam

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings