Sprankelende make-up voor de donkere huid

19/08/2019
78

Stap 1

Model Allegressa heeft een mooie en een wat vettere huid. Over het algemeen is de donkere huid altijd wat vetter dan een blanke huid. Werk daarom met wat drogere producten. Ik reinig de huid van het model grondig. Vervolgens breng ik een hydraterende en niet te vette crème aan. Als basis voor de make-up gebruik ik een primer die iets matteert en voor een zijdeachtige glans zorgt. 

Stap 2

Vrouwen (en mannen) met een donkere huid hebben vaak wat kleurverschil rondom de mond, de ogen of het voorhoofd (vlakbij de haargrens). Dit gebied is vaak een tint donkerder dan de rest van het gelaat. Dit geldt ook voor dit model. De donkere gedeelten licht ik op met een concealer waarvan de kleur het meest overeenkomt met de rest van het gelaat. Zo breng je meer rust aan in het geheel. Let op dat je een juiste ondertoon van de concealer toepast (dit geldt ook voor de foundation- en poederkeuze). Deze zijn namelijk vaak te koud (grijs/blauw) van ondertoon, wat verkeerd kan uitpakken bij een donkere huidskleur. Dit zorgt namelijk al snel voor een grauwe of grijze uitstraling. Kies daarom altijd voor producten met een warme kleur/ondertoon. Indien nodig kan je de kleur altijd nog extra opwarmen door het te mengen met een oranje/rode concealer. Heb je deze niet, dan is een lipstick in deze kleur ook prima te mengen met de concealer en/of foundation. Na het oplichten van de pigmentvlekken egaliseer ik het gezicht met een warme en poederachtige foundation. Deze maakt de huid niet te vet. Op de appeltjes van de wangen breng ik (voor nog meer warmte) een rode lipstick als crèmeblush aan. 

Lees ook:  Tips voor een strakke eyeliner

Stap 3

Het gelaat wordt minimaal afgepoederd met een transparant poeder. Een warme bronzingpoeder breng het gezicht en de hals op kleur. Pas dit luchtig toe op de wangen, het voorhoofd en op het puntje van de neus/kin. 

Stap 4

Allegrassa heeft vrij ronde en bolle ogen. Ik kies ervoor om een lichte smokey eye aan te zetten met een gouden gloed. Pas op dat de oogvorm niet te bol wordt. Ik heb bij deze look de grens opgezocht, aangezien model Allegressa dit kan hebben. Door de onderkant aan te zetten met een zwart kohlpotlood en niet met de natuurlijke ronding mee te gaan, verminder ik de rondingen van het oog. Ik fixeer deze grondig met een zwarte oogschaduw. Hierbij let ik er weer op niet met de ronding mee te gaan en de lijn recht te houden. De arcadeboog heb ik aangezet met een donkerbruine (bijna zwarte) matte oogschaduw. Op het ooglid heb ik een gouden glans aangebracht. Deze benadrukt nog eens extra de warmte van dit type. Het accent leg ik op de buitenzijde van het bovenooglid en de arcadeboog en blend ik naar boven toe uit, waardoor het oog geopend wordt. Onder het hoogste punt van haar wenkbrauw breng ik een highlighter aan (lichter dan de huidskleur). Vervolgens breng ik onder en boven twee lagen mascara aan.

Lees ook:  Win: een set van Source Essentielle, professionele haarverzorging

Stap 5

Allegressa heeft mooie wenkbrauwen. Ik wil ze iets egaler maken en vul deze minimaal in met een wenkbrauwpotlood (donkerbruin). Door het vervolgens luchtig over te trekken met een donkerbruine tint wordt de kleur wat meer dekkend en gefixeerd. Let er op dat je geen zwart gebruikt voor de wenkbrauwen. Gezien de haarkleur zou je hier logischerwijs voor kunnen kiezen, maar het risico is dat het er dan heel onnatuurlijk uit gaat zien. Ik kies voor een warme, maar toch ook frisse lipkleur (herfstrood). Met een lippotlood omlijn en corrigeer ik de lippen en breng ik in het midden van de boven- en onderlip een goudkleurige oogschaduw aan om meer expressie te geven aan haar prachtige mond. Dit geeft ook meer eenheid in de oogmake-up. De lippen vul ik daarna in met dezelfde kleur lipstick als lippotlood. Spray de make-up nog even af met fixing spray, zodat het de hele dag goed blijft zitten. 

De make-up is verzorgd door Jolijn de Jong, oprichter en leidinggevende van DE Visagieschool. De school verzorgt professionele vakopleidingen Visagie, Grime (sfx) en hairstyling en is tevens internationaal gecertificeerd door het VTCT. Hierdoor is de school bevoegd tot het uitreiken van internationaal erkende diploma’s. De school is gevestigd in Amsterdam, Den Haag, Breda en Nijmegen. 

Fotografie: Eveline van Hoven @ DE Visagieschool, Visagie en tekst: Jolijn de Jong @ DE Visagieschool, Model: Allegressa Kidimbu @ DE Visagieschool 

www.DEvisagieschool.nl

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

De zomertrends van 2022

Tips om er goed uit te zien op een foto

Een ontspannen verhuizing

5 tips om zelfverzekerder te zijn in een bikini

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings