Make-up trends 2020: brows, natuurlijker en 'glow from within'

30/04/2020
486

“Seizoenen lang werden de wenkbrauwen sterk aangezet en omhoog geborsteld en een bushy brow gecreëerd”, legt Judith uit. “Een nieuwe brow trend is de windswept brow wat letterlijk ‘verwaaide wenkbrauw’ betekent. De wenkbrauwen zijn wat luchtiger en enkel hier en daar waar nodig opgevuld met een lichtere kleur brow poeder. De focus ligt echt op de haarstructuur van de wenkbrauw en de richting waar je ze naartoe borstelt.”

Trend: ‘Soap Brows’

“Wat deze wenkbrauw helemaal af maakt is soap brows – letterlijk zeep in de wenkbrauwen. Hiermee kam je de haartjes richting de slapen (in plaats van omhoog) om de ogen optisch een mooie lift en verlenging te geven. Zeep in de wenkbrauw zorgt er ook voor dat de wenkbrauwhaartjes voller worden qua structuur en het houdt de haartjes goed op hun plek.” 

Trend: natuurlijker

De afgelopen jaren hebben we veel make-up trends gezien zoals full coverage looks, shape & highlight en veel matte texturen. Dat gaat veranderen, aldus Judith. “We zien nu een terugkeer naar de meer natural looks en transparante dekking in producten. Van foundations, concealers, blushes, highlighters etc. Alles is wat zachter, minder dekkend en er wordt meer in laagjes gewerkt. Ook worden er meer crème producten gebruikt om de huidtextuur zo natuurlijk mogelijk te houden." 

Producten met veel effect

"Ook wordt er veel aandacht besteed aan de producten onder de make-up die misschien niet zozeer dekking bieden maar wel veel effect hebben zoals liquid highlighters, primers en teint verbeteraars. Dit zijn producten die al veel kunnen doen voor je look, zonder dat het meteen een make-up look wordt. Deze producten creëren een mooie glow from within look. Een product dat hiervoor gebruikt kan worden is de NARS tinted glow booster. Dit geeft de huid een mooie glow en een soft focus effect. Zo’n product heet een teint verbeteraar. Het geeft je huid een boost maar is niet zozeer make-up.”

Kijk voor meer informatie op https://www.artofcolors.nl

make-uptrends 2020

Judith Doodeman.

 

Visagist Judith Doodeman, eigenaar van Art of Colors Make-up Artist School: “We zien een terugkeer naar de natural looks en een transparante dekking in producten.”

Zelf een natuurlijke make-up creëren? Hier vind je de step-by-step.

Lees ook:  Tutorial make-up look ‘Lente’

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

De voordelen van koud douchen

Dit is hoe Kim Kardashian haar make-up doet! (Inclusief tutorial)!

De invloed van zonlicht op haren

Zo verhuis je al jouw beautyproducten

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings