Living Coral: herfstinspiratie 2019

27/09/2019
13

Hoe fel het oranje van Living Coral ook kleurt: de kleur van dit jaar past bij meer dan je denkt. Sterker nog, doordat het een kleur is die geïnspireerd op een natuurlijke tint, lijkt 'ie ondanks het opvallende uiterlijk met weinig tinten te vloeken. Living Coral werd eind vorig jaar uitgeroepen door Pantone als kleur van 2019 en is door de herfstachtige ondertoon een perfecte najaarstint.

Comfort en warmte

Het Pantone Color Institute is de businessunit binnen kleurengigant Pantone, die onder andere wereldwijd kleurentrends voorspelt en bedrijven over kleur adviseert voor de visuele identiteit van producten en merken en kleuradvies geeft. Na twee trendkleuren – Greenery in 2017 en Ultra Violet in 2018 – die we regelmatig in cosmetica en haarkleuringen hebben teruggezien, is het nu tijd voor een fel, maar vooral warm ogend koraaloranje met een gouden ondertoon.

Pantone Living Coral

Deze levendige kleur is geïnspireerd op koraalriffen. Net zoals koraalriffen een bron van voedsel en beschutting voor het zeeleven zijn, omhelst het levendige maar zachte Living Coral ons, aldus Pantone, met warmte en voeding om comfort en drijfvermogen te bieden in onze voortdurend veranderende omgeving. 

Veelzijdig karakter

Trends zijn niet zelden een reactie op gebeurtenissen en warmte en comfort zijn reacties op bijvoorbeeld het onpersoonlijke gezicht van social media of de negatieve gebeurtenissen in het nieuws. Maar laat zo'n achtergrondverhaal je niet afleiden van wat een trendkleur voor jou kan betekenen. Pas je je interieur regelmatig aan of heb je plannen voor een actuele metamorfose, kies dan een of meer seizoenen voor een trendkleur zoals deze van Pantone. Een haarkleur met een verhaal heeft misschien net wat meer aantrekkingskracht dan de zoveelste herfsttint die alleen maar mooi is.

Lees ook:  Onderga eens een Thaise massage

Sparkle creëren

Ferry Loeve is senior color specialist en oprichter van Het Haartheater, dat twee vestigingen heeft in Amsterdam. Hij is fan van de nieuwste Pantone-kleur en werkt al sinds het begin van de introductie met Living Coral. “Ik houd absoluut niet van de askleuren die we zo veel hebben gezien de afgelopen tijd, die maken volgens mij helemaal niemand knapper. Integendeel: iedereen wordt er grauw en ouder van, terwijl je met warme kleuren zoals Living Coral juist een sparkle creëert.”

Pantone Living Coral

Voor de koraaloranje trend werkte de specialist al regelmatig in dezelfde kleurhoek. “Ik was al tijden fan van tinten zoals lichtroze en bubble gum en ging op een gegeven ogenblik met gouden, honing sunset-tinten werken, daar is deze Pantone-kleur na een tijdje aan toegevoegd."

Gouden gloed

Toeristen en Nederlanders buiten Amsterdam zijn vaak meer in voor de echt felrode en -oranje haarkleuren. “In Amsterdam willen klanten het allemaal subtieler en minder uitgesproken: een polished en perfecte look.” Met een kleur zoals Living Coral kun je iedereen bedienen. Loeve: “Als pasteltint op een lichtblonde basis, maar ook in combinatie met een donkere uitgroei of met een diepe, rijke roodtint, zelfs als die naar koper neigt. Een zachtere Living Coral is mooi over een balayage en persoonlijk doet deze kleur het 't beste op een lichte basis. De huidskleur maakt niet uit, of je een heel lichte tint hebt of een zongebruinde huid; juist bij die laatste krijg je zo'n prachtig golden sunset gevoel. Dit jaar heb ik 'm bijvoorbeeld veel in combinatie met bubble gum gebruikt, die blend is heel spannend. Het spannendste zijn kleuren waar je meer schakeringen ziet, die zijn echt enorm spannend, daar blijf je naar kijken."

Lees ook:  Win: Moroccanoil Blow Dry Concentrate föhnlotion

Najaarstips

Naast heldere, Scandinavisch blondtinten tipt Ferry golden, goudblond, sunset en honingtinten voor dit najaar. Tinten die in het straatje van Living Coral vallen. “Tijdens de catwalks afgelopen jaar zag je dat veel, bijvoorbeeld kopertinten in combinatie met Living Coral. Dat geeft een heel vurige sunset. Je ziet ook steeds meer kleurverschillen: donker naast licht, groter banen en alles in een toon gekleurd.” Om een sprekend palet levendig te houden voegt Het Haartheater een druppel kleur toe aan de conditioners die ze hun net gekleurde klanten verkopen. “Iedere wasbeurt was je er een beetje kleur uit. Met zo'n aangepaste conditioner breng je de kleur terug.”

Pantone Living Coral

Living Coral in jouw haar?

Zelf aan de slag met Living Coral in je haar? Dan hebben wij een mooie tip voor jou: Glamwash je haar. Want voor wie eens wat anders wil, maar niet voor altijd...is er nu de nieuwe Royal Kis Glamwash. Voor gekleurd of ongekleurd haar: met Royal KIS Glamwash fris je binnen mum van tijd de haarkleur op of geef je het haar een nieuwe, levendige tint. Deze super intensieve colorwash is ideaal voor thuisgebruik tussen twee haarkleuringen in òf om tijdelijk een leuke kleur aan je haar te geven, bijvoorbeeld in de kleur Apricot (Copper ColorWash). We hebben ‘m zelf getest en kunnen melden dat-ie perfect aansluit bij de Living Coral trend.

Lees ook:  Mystery guest: feestkapsel

Tè intens?

De kleurintensiteit en houdbaarheid van Royal KIS Glamwash is afhankelijk van de inwerktijd en het aantal behandelingen. Hoe lichter de basiskleur van je haar, hoe feller het kleurresultaat. De intensiteit van de kleur kun je afzwakken worden door de inwerktijd te verkorten of door Glamwash te mengen met een andere shampoo. De kleur vervaagt geleidelijk met elke wasbeurt. Glamwash is verkrijgbaar in vijf tinten: Apricot (Copper ColorWash), Cherry (Red ColorWash), Plum (Red-Violet ColorWash), Blueberry (Violet Blue ColorWash) en Raspberry (Magenta ColorWash).

 

Door: Cintha Rood, beeld: Pantone 

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

Meer tevreden zijn met je eigen lichaam

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings