Junior Allround Vakopleiding Make Up Artiest

27/02/2019
14

De School van Mieke Petiet is de hogere school voor visagie, actief op het gebied van loopbaanbegeleiding, stages, werving en bemiddeling naar werk in de cosmetica branche.

Het doel van de opleiding: opleiden tot visagist met werk in de sector, daarbij begeleid door het Agency van Mieke Petiet.
Wat: je gaat twee dagen per week naar school met huiswerkbegeleiding. De derde dag loop je stage.
Wanneer: de opleiding start in september en je behaalt je diploma juni 2020.
En dan: na het behalen van de opleiding make-up artist, kun je doorstromen naar het tweede jaar van de Masterclass Gruppo Select en hairstylist.
Waar werk je/is je stage: stage- en werkplekken bij bijvoorbeeld Omroep Zeeland tv , film- fashion- en styling academies, fotoshoots, musicals, op de werkvloer van een cosmeticahuis. Je leert via de opleiding hoe je het beste aan een stage- en/of werkplek komt.
Wat wordt er geboden: persoonlijke, intensieve begeleiding in kleine klassen. Alle aspecten komen aan bod, het zit allemaal in het lespakket, jij als visagist zal je ontwikkelen tot een professioneel make-up artiest.

Deze Junior vakopleiding is praktijkgericht en sluit aan op de arbeidsmarkt. Goed getrainde docenten uit de stal van De School onderwijzen het belang van gedisciplineerd werken. De lessen worden verzorgd door toppers uit de branche die op de hoogte zijn van de allerlaatste trends en bewegingen in de wereld van visagie en hairstyling. Deze docenten werken zelf - veelal als freelancer - allemaal in de beautywereld.

Lees ook:  Hoeveel lipstick eet jij?

 

De opleiding begint met de basistechnieken die elke visagist hanteert. Dit zijn onder andere eyeliner look, smokey eye, naturel en glamour, shapen, contouren, catwalk, tv make-up, fashion, explosie van kleuren en de correcties die hierop volgen.

Om je een allround  visagist te maken wordt er ook lesgegeven in sollicitatie-, verkoop- en social media training en ga je ook aan de slag met hairstyling, grime en stagework. Aspecten in camera, belichting en fotoshoots komen eveneens aan bod.

Werk dat hieruit volgt: werkzaam zijn voor een mooi make-up merk in de cosmetica branche, zoals in een parfumerie, make-up stores, schoonheidssalon, kappersbranche, freelance werkzaam bij de film, musical, tv, fashion, modellenwerk, casting en reclamebureaus.

De School van Mieke Petiet onderscheidt zich met meer dan vijftig jaar toonaangevende ervaring. Leerlingen zijn werkzaam bij MAC Cosmetics, Bobbi Brown, Nars, NYX, Chanel, achter de schermen bij tv- producties en in de freelance wereld. Kortom volledig inzetbaar! Visagisten worden onder andere gescout tijdens de recruitment day van Estée Lauder Companies waar 25 prachtige merken onder vallen, om ze zo op weg te helpen aan een baan.

Wil jij make-up artiest worden, werken met deze mooie merken en graag starten in september? Kom dan naar de open dag op zaterdag 16 maart of zaterdag 25 mei. Maak er kennis met de ins en outs van de Junior vakopleiding, wat je van de school mag verwachten, en ook niet onbelangrijk: wat er van jou wordt verwacht….

Lees ook:  Decembertips van de kapperspro's

Je kunt ook een persoonlijk intake gesprek aanvragen op een ander moment dan de open dag.

Je vindt de School van Mieke Petiet op de volgende locaties:
Prinsengracht 675, 1017 JT  Amsterdam, tel. 020-625 61 44
Lange Geere 20, 4331 LX Middelburg, tel. 0118-613 649
deschoolvan@miekepetiet.nl

www.miekepetiet.com

https://instagram.com/deschoolvanmiekepetiet/

https://www.facebook.com/schoolvanmiekepetiet

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

Meer tevreden zijn met je eigen lichaam

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings