Juliette den Ouden: Hoe het allemaal begon...

06/05/2019
73

“Kleine Juliëtte? Ik ben zwaar dyslectisch, dus ik heb mijn hele leven eigenlijk meer gehad met plaatjes, tekenen en knutselen. Ik leerde dus eerder via de haren van mijn Barbie dan uit het boek, zeg maar. Die zwakte – als je het zo wilt noemen – is mijn sterkte geworden. Ik wilde nooit dat zielige meisje zijn, dus ik gaf op de basisschool al 200 procent. Ik moest en ik zou net zo goed zijn als de rest. Liever nog beter. Ik heb het niet voor niets gekregen. Laat mij maar gaan, zei ik altijd. Als ik val, dan val ik. Uiteindelijk had ik een prima diploma en kon ik naar de kappersopleiding. Yes! Daar droomde ik al jaren van en daar had ik zelf ook voor gespaard. Via de rozenkwekerij en een krantenwijk kon ik mijn droom waarmaken. Door die constructie met werkend leren in de kapsalon kon ik iedere keer weer geld sparen voor een vervolgopleiding. Heel stiekem droomde ik tijdens mijn opleiding al van Christiaan Kappers in Rotterdam. Zo van ‘later als ik groot ben’. Maar ik was nog helemaal niet groot toen ik daar al terecht kon. Mensen verklaarden me voor gek, want het was wel twee uur heen en twee uur terug. Voor een meisje van 17 ging echt een wereld open.”

Lees ook:  Wees lief voor je hart en ontspan

Keerpunt

“Na negen jaar in de salon van Christiaan moest ik ook de prijs betalen voor altijd maar gaan. Ik kreeg allerlei ontstekingen en nog zo wat van die dingetjes, maar toen mijn schouder het voor gezien hield, werd ik stilgezet. Ik weigerde te luisteren naar mijn lijf, wilde niet zielig zijn en stond soms huilend op mijn benen, maar die schouder was de genadeklap. Ik dacht oprecht dat ik alles kwijt was en ben naar Afrika vertrokken. Weg van alles. Het gaf me rust en in de twee jaar ziektewet heb ik besloten me volledig te storten op Visious Make-up & Hair en mijn academy. Dat was een groot keerpunt.”


Inspiratie voor anderen

Juliëtte: “Waar ik op dit moment heel erg van geniet, is het overdragen van mijn werk en mijn kennis. Ik heb alle cursussen en opleidingen altijd heerlijk gevonden. Misschien niet altijd gemakkelijk, maar ze hebben me gevoed. Nu zijn de rollen omgedraaid en kan ik anderen inspireren. Dat is voor mij misschien wel belangrijker dan een award in dit vak. Ik ben genoeg geprezen voor wat ik doe. Het maakt schatplichtig, begrijp je? Op de Academy kom ik ook ‘kleine Juliëttes’ tegen, die onzeker zijn of die hebben gehoord dat ze het niet goed doen. Juist die meiden wil ik laten zien dat ze het wel degelijk kunnen. Als ze er maar voor gaan. 200% het liefst. Dan geef ik ze 200% terug.

Lees ook:  Step-by-step egale huid

Voor mij is Antoinette Beenders (creative en global director van Aveda; red.) altijd een groot voorbeeld geweest. Ik heb negen jaar bij Aveda gewerkt, maar die vrouw heeft op mij veel indruk gemaakt. Als mens én als createur.”

Vlieguren

“In 2006 had ik eindelijk alle vakdiploma’s en in dat jaar werd ik ook Nederlands kampioen. Dag en nacht was ik ermee bezig; shoots, shows, salons. Door in de vrije uurtjes ook te experimenten, maak je vlieguren en dat is wel lekker. Ja, ik leg de lat graag zo hoog mogelijk, ook voor mijn leerlingen, maar ik ben ook weer geen gemene tante.”

Coiffure Awards

Aankomende zondag is de uitreiking van de Coiffure Awards. Hoe ziet jouw dag er dan uit? “Mijn agenda block ik drie dagen; de dag ervoor, de dag van de uitreiking en de day after. Ik draag zelf eigenlijk heel weinig make-up en ben meer van door de modder rollen, haha. Maar één keer per jaar, voor de Coiffure Awards, ga ik ‘all out’. De dag ervoor ga ik zelf helemaal door de wasstraat. Dan laat ik mijn nagels doen en bezoek ik een pedicure. Op de dag zelf prep ik mijn haar en samen met mijn team gaan we daarna elkaars haar en make-up doen. In het hotel trekken we onze mooiste jurken aan en vervolgens gaan we met z’n allen naar de award show. De dag erna behoeft denk ik geen verdere uitleg…”   

Lees ook:  Pimp je make-up skills met een visagie-opleiding

Snelle Q&A

Welk make-upproduct of tool kun je niet zonder?
Eight hour cream van Elizabeth Arden, een shimmer en poederkussentje.

Welke uitdaging kwam je tegen toen je begon met freelancen?
Boekhouding en het binnenhalen van opdrachten.

Waarom springt jouw make-up er zo uit?
Ik probeer altijd het gezicht te analyseren  en de sterke punten te benadrukken.

Waar haal jij inspiratie uit?
Mijn inspiratie haal ik uit de invloeden van de omgeving en dat kunnen modebladen zijn, maar ook de natuur.

Tips voor mensen die net beginnen?
Het is belangrijk in dit vak om heel veel te doen (maak vlieguren) en wat net zo belangrijk is: heb doorzettingsvermogen.

Wat zou je graag nog willen bereiken?
Ik wil graag internationaal doorbreken en aan grote internationale campagnes werken waarbij ik veel kan reizen. Daarnaast hoop ik in Nederland succesvol te worden met mijn eigen onderneming Visious make-up & Hair en de make-up academy bij Headsacademy.

 

Juliette den Ouden

Juliette den Ouden.

Bewerking van interviews door Marco Bosmans en Jacha Rootlieb

 

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

De zomertrends van 2022

Tips om er goed uit te zien op een foto

Een ontspannen verhuizing

5 tips om zelfverzekerder te zijn in een bikini

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings